Pelgrimeren in hoogseizoen – tips voor overnachten

,

Hoe zit het met de beschikbare slaapmogelijkheden op de route? Het is hartje zomer en er zijn naast pelgrims ook veel toeristen in de regio. Tijdens het lopen merk je er niet veel van, maar bij het boeken van de overnachtingen wel: al die toeristen maken gebruik van B&B’s, airbnb, vrienden op de fiets, etc. Een paar tips om toch je overnachting te regelen:

 • Word lid van onze facebookgroep ‘pelgrims van de walk of wisdom’
  Hier worden veel tips uitgewisseld. Zo vond laatst een pelgrim die overal VOL te horen kreeg een B&B/gastgezin die haar op verschillende punten op de route op wilde komen halen. Link.
 • Maak gebruik van onze lijst met gastgezinnen
  Deze komt bij je inschrijving in de bevestigingsmail. Heb je je ingeschreven in de Stevenskerk, mail dan [email protected] onder vermelding van je inschrijfnummer.
 • Richt één centraal slaapadres in als je eigen pelgrimshuiskamer
  Tip van een pelgrim. Vanaf veel punten op de route is een directe bus- of treinverbinding nar Nijmegen. Je kunt daar een gastgezin, couchsurfing of Airbnb adres reserveren voor een week en dan iedere avond terugkeren naar je eigen plekje.
 • Ga kamperen, bv. op een vaste camping met goede OV
  Op de meeste campings is nog wel een plaatsje. Onze favoriet is camping de But in Groesbeek, een zeer rustige, niet commerciële camping waar geen evenementen zijn en je een eigen stukje bos krijgt. Je bent er snel vanaf Nijmegen CS: bus 5 naar Groesbeek, halte Dekkerswald, oversteken, het bos in en rechtdoor tot de camping.
 • Boek een overnachting een plaats terug of vooruit op je route
  Als er in de ene plaats geen plek is, in de volgende misschien wel. Gebruik het OV of vraag je overnachtingsadres of ze je misschien willen ophalen waarbij je aanbiedt wat te betalen voor de benzine.

Succes en een fijne tocht!
Foto: Bart Kouwenberg (link)