Pelgrimeren in een groep op de Walk of Wisdom

pelgrimeren in een groep

In ons bijna 9-jarig bestaan, gaan ook vaak coaches pelgrimeren met een groep. Vaak kleine groepen van 4 tot 12 deelnemers rondom een thema onder begeleiding van een of twee coaches. Wanneer deelnemers als pelgrim worden ingeschreven voor een startpakket, vermelden we de tocht op onze website (link). Dus laat het weten als je er een organiseert!

Lopen in ‘sisterhood’

Een nieuwe groepspelgrimage wordt binnenkort gestart door wandelcoach Mirjam van Walking her Ways. Eind maart loopt ze o.a. drie dagen in een kleine groep vrouwen in ‘sisterhood’ de Walk of Wisdom. Het gaat om een pilot voor een driedaagse tocht die plaatsvindt eind augustus. Thema’s zijn o.a. zelfvertrouwen en levenslust.

“Tijdens deze 3-daagse is er ruimte voor jou. Om af te dalen, uit je hoofd, in je lijf. Jezelf te voelen. Te ademen. Jezelf even te bevrijden van het dagelijks leven. Van alles wat er lijkt te moeten. Om simpelweg te ZIJN. En om jezelf te voeden met vertrouwen. Zoveel, dat je ervan overstroomt. Zoveel, dat je ervan gaat stralen.

We delen over wat ons bezig houdt. Waar we naar verlangen, en wat we missen. Over (zelf)vertrouwen en onzekerheid. Over waar we ons tegen laten houden, door onszelf (ondermijnende overtuigingen, stemmetjes, schuldig voelen, …) of door iets buiten ons.

Meer.

Walk of Wisdom as personal/professional development

pelgrimeren in een groep

Eind mei is een Engelstalige Walk of Wisdom met 10 deelnemers onder begeleiding van Robert Spieker and David Wen.

Some may be at a crossroads in life…looking for change…more self-awareness…the next steps in their careers and lives…our mission will be to help these individuals ‘disconnect to reconnect’ with themselves and others in the most powerful classroom in the world—nature. 

At the same time, we’ve designed a special personal & professional development program (coaching/mentoring/exercises) that blends modern science with the ancient tradition of pilgrimage to help guide these individuals toward more consciousness, connection, and action. 

Robert (Dutch) & David (American) are experienced mentors and coaches who met via the ‘Camino de Santiago’ with a shared passion for human connection. Feel free to reach out to us if you have any questions.

Comenius Wandeling

Al enige jaren organiseren de Comenius Leergangen een speciaal ‘executive programma’ voor bestuurders.

“Het programma is samengesteld uit vier meerdaagse modules, verspreid over de vier seizoenen van het jaar. Elke module is programmatisch geïnspireerd op het jaargetijde waarin ze plaatsvindt. In de zomer oogst de wandelaar; tijdens de herfsttocht laat hij los en neemt afstand. Winters wandelen draait om beschouwelijkheid en reflectie. Het is de onmisbare en onvermijdelijke cesuur op weg naar nieuwe energie die de Lentewandeling losmaakt. […]

De Comeniaan ontmoet op zijn tocht denkers, dichters, wetenschappers, kunstenaars, religieuze leidsmannen en collega-bestuurders. Met hen wordt een eindje opgelopen of ze schuiven aan voor een korte inleiding gevolgd door een openhartig gesprek. Essentieel is het vermogen het nieuwe met open mind te omarmen, vanuit zelfvertrouwen en zelfrespect.

pelgrimeren met een groep
Foto: Vivian Cremers

Meer.

Een groepspelgrimage organiseren?

Wil je een pelgrimstocht voor een groep organiseren op de Walk of Wisdom? Als deelnemers worden ingeschreven als pelgrim, vermelden we de tocht kosteloos op onze website.

Mail ons en we denken ook even mee over overnachtingsplekken. In overleg kunnen we een speciale vertrekceremonie organiseren. Bij commerciële tochten vragen we hiervoor een donatie voor onze stichting. Voor scholen of ideële organisaties proberen we het als het even kan gratis te doen. We kunnen je ook in contact brengen met een geschikte ruimte hiervoor om het zelf te organiseren.

Mail [email protected]