Pelgrim drie, vier en vijf hebben zich ingeschreven

_DSC0542.JPG

We hebben drie nieuwe inschrijvingen voor een ‘walk of wisdom’: Louis de Mast, Manja Bente en een pelgrim die anoniem wil blijven.

Louis de Mast

De bekende Nijmegenaar en sociaal bewogen Louis de Mast is de derde pelgrim ooit die zich heeft ingeschreven. Louis is in Nijmegen mede-initiatiefnemer van de G1000 burgertop, een alternatieve vorm van democratie op basis van loting die in oktober van dit jaar plaatsvindt. Begin dit jaar organiseerde hij een druk bezette ‘je suis Charlie’ betoging voor de vrijheid van meningsuiting samen met onze symbolisch voorloper Said Bouharrou. In de zomer van 2014 initieerde hij een grootschalige opruimactie van zwerfvuil langs de Waalstranden, die door de Walk of Wisdom is overgenomen via Actie Schone Waal. Louis werkt als kwartiermaker bij TVN Zorgt en de Zorgpioniers. 

Omdat ik al jong te maken kreeg met heftig verlies, is het zoeken naar zingeving bij mij al vroeg begonnen. Rituelen, stilstaan bij het goede en geraakt worden door symbolen zijn voor mij van grote betekenis. Adept ben ik van de levenskunst, de oneindigheidsleer, Augustinus en diverse filosofen die de geest scherpen. Daarom voelt het goed om de Walk of Wisdom als pelgrim af te leggen en ik hoop op mooie ontmoetingen en inzichten tijdens de wandeling.

Manja Bente

Manje Bente roepen we uit tot symbolische pelgrim nummer 1! Dit met medeweten van Jan Veltman, de eerste pelgrim die zich inschreef. Manja is al sinds de oprichting van de stichting betrokken bij de Walk of Wisdom en maakte al meerdere malen het verschil. Manja is docente Zorg en Welzijn, houdt van wandelen, dansen, yoga en astrologie. Ze zet zich als vrijwilliger van de Walk of Wisdom in voor het ontwikkelen van de pelgrimsveter en de vogelringetjes die dienst doen als creatieve variant van het pelgrimspaspoort en de stempelkaart (Meer informatie over de pelgrimsketting). 

Manja Bente