Laatste routenieuws

Mail ons je aanvullingen!

Stevenskerk dicht

Stevenskerk door Bart Kouwenberg

Stevenskerk door Bart Kouwenberg

Wanneer de Stevenskerk om wat voor reden dicht is (Kijk hier voor de openingstijden) bel dan aan bij Stevenskerkhof 62. Beheerder Rens is meestal overdag toch aanwezig en helpt je graag verder.

Wanneer niemand open doet:

 • Bij vertrek: post een briefje met je naam, inschrijfnummer en vertrekdatum bij Kerkboog 2, onder de poort.
 • Bij terugkomst: haal in het bezinningscafé Open/Slow je laatste of ontbrekende vogelringetjes. Dit café ligt aan de Lange Hezelstraat 39, onder aan de heuvel van de kerk (openingstijden). Aanbieding: zie onder.

Laatste routenieuws

 • Laag water Deest-Beuningen
  Het is momenteel laag water bij de Waal van Deest tot en met Beuningen (routekaart 30- 32). Je kunt dus de struinroute nemen. Loop niet door een kudde koeien als je die tegenkomt, maar eromheen.
 • Het eiland in de Waal op routekaart 33 is af.
  Je kunt halverwege de brug de Oversteek naar beneden (bolletje 8). Loop gerust over de stranden.

Laatste nieuws markeringen

De route is op dit moment overal gemarkeerd m.u.z. van het Reichswald waar ze ons nog geen toestemming geven. Gebruik de detailkaartjes in de routegids met puntsgewijze routebeschrijving, deze is uitgebreid getest. GPS-bestand is verkrijgbaar bij [email protected].

Laatste nieuws en aanbiedingen halteplaatsen

 • Vogelringetje Berg en Dal: bij rivierhotel Oortjeshekken in de Ooijpolder krijg je het dessert cadeau bij een overnachting + diner.
 • Vogelringetje Gennep: café Den Diepen (Milsbeek) heeft bij de deur een vogelhuisje met ringetjes.
  Pelgrims die een ringetje ophalen, krijgen koffie met Christoffelvlaai of een Trippel met vier bitterballen voor €5,-. Christoffel geldt als de ‘beschermheilige’ voor reizigers.
 • Vogelringetje Mook-Middelaar: Jachtslot Mookerheide is voorlopig dicht.
  Haal je ringetje in de Landwinkel van de kassen achter het slot of grabbel in het vogelhuisje dat daar hangt. Het vogelhuisje bij het schuurtje is weg!
  Een gezellig alternatief is een klein ommetje naar herberg ’t Zwaantje. Bij besteding vanaf €5,- krijg je een kaars voor de kapel in het bos. Bij overnachtingen op zo/di/wo/do krijgen pelgrims €10,- p.p. korting.
 • Vogelringetjes Loonsche Schuur door Mirjam Klever nummer 11Vogelringetje Heumen: bij de Zweef-inn in Malden krijg je koffie met appeltaart voor €4,75. Let op: in de winter alleen open in de weekenden.
 • Vogelringetje Oss: bakker Ravenstein is vervallen.
  Ga naar Stadsherberg de Keurvorst of haal het ringetje bij boerderijterras de Loonse Schuur (Maasdijk 18, Neerloon), net voor Ravenstein (foto).
  Bij de Keurvorst krijgen pelgrims die hun ringetje ophalen het tweede kopje koffie gratis of een consumptie bij het diner.
 • Vogelringetje Wijchen: Aanbieding bij de Leurse Hof in Leur: een ‘twaalfuurtje’ voor €9,95, keuze uit de soepen + mais/oerbrood met kroket, eiersalade of kaas.
 • Vogelringetje Druten: café/cafetaria Tabaksplant in Afferden heeft een vogelhuisje met ringetjes naast de midgetgolfbaan, tegenover het cafetaria.
  Let op: 
  De Verleiding in Deest, ná Afferden is bankroet, haal je ringetje dus in Afferden bij de Tabaksplant!
 • Vogelringetje Nijmegen: behalve in de Stevenskerk kun je terecht in het bezinningscafé Open/Slow.
  Dit ligt aan de Lange Hezelstraat 39, onder aan de heuvel van de kerk (openingstijden). Aanbieding voor pelgrims: koffie met gebak voor €5,-.

OV-schema

Loop de route aaneengesloten en niet in étappes: dat is ons advies! Dan kom je lekker los van je dagelijkse dingen en in het ritme van het onderweg zijn.

Wil je het toch anders doen, kijk dan hier voor het OV-schema van Patricia Akkermans van D’ankhlink.

Foto vogelringetjes Loonsche Schuur Neerloon: Mirjam Klever

Mail ons voor aanvullingen!