Overzicht Laatste Nieuws

Uit de nieuwsbrief die begin januari is verstuurd (meld je aan).

Financiering

2e1ax timeless module Kaart Streekpad-NijmegenDe afgelopen maanden hebben we gewerkt aan het projectplan voor de pioniersfase van de route. We willen het bestaande 117 kilometer lange Streekpad Nijmegen overnemen van stichting Wandelnet. Tussen juni 2014 en augustus 2017 gaan we dan het eerste stuk van de Walk of Wisdom ontwikkelen. Om dit te doen, moeten we een professionele organisatie opzetten die samenwerkingsverbanden kan aangaan met mensen en organisaties die zich in het verhaal en de kernwaarden van de Walk of Wisdom herkennen. 

Het is een mooi plan geworden dat ik in de bijlage bij deze mail doe. De eerste jaren hebben we flink steun nodig, maar binnen vier jaar denken we kostendekkend te kunnen werken aan een betekenisvolle route. We hebben het plan ingediend bij stichting Doen en informele contact verzoeken verstuurd naar het Haella fonds, een paar filantropen en fondsmanagers van grote banken. Aan het einde van deze maand gaan we nog andere mogelijkheden bekijken. We duimen voor een goede afloop!

Symbolische voorlopers

Als de financiering rond komt, openen we de route in augustus 2015 in de Stevenskerk van Nijmegen met een maandlange tentoonstelling van Seizoenen van het Leven: een hedendaags getijden en pelgrimsboek. In dit boek komen bijdragen met de levensbeschouwing van bekende en inspirerende Nederlanders afgewisseld door gedichten en miniaturen (mini-schilderingen) van levende kunstenaars rond universele thema’s. De tentoonstelling wordt een rode loper voor de pelgrim die na het voltooien van de route een pagina mag aanleveren voor toekomstige uitgaven van het pelgrimsboek. 

Uitgever van het boek Intermedi-Art gelooft helemaal in ons plan en werkt al hard aan het boek. Nieuwe bijdragen zijn toegezegd door o.a. de winnaar van de Socrates 2013 beker voor het beste filosofische boek hoogleraar wijsgerige ethiek Paul van Tongeren (Leven is een Kunst), rituelen begeleidster en bijzonder hoogleraar Europese cultuur Christiane Berkvens-Stevelinck en Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse Nijmegen (de ´Walk of the World’). Kijk hier voor het volledige overzicht

Kun je wat missen?

De Walk of Wisdom is eind 2011 opgericht met de hulp van 19 donateurs. Met die steun hebben we de notaris betaald, de bankkosten en de kosten voor hosting en de website. Helaas komt de bodem van de schatkist in zicht. Als je wat kunt missen om de lopende kosten te dekken, zou dat fijn zijn. Elke bijdrage is welkom. Ons rekeningnummer is (Iban) NL56 TRIO 0254 4007 36 t.n.v. de Walk of Wisdom. 

modderige wandelschoenenVoor nu, met een hartelijke groet, 
Damiaan, voorzitter Walk of Wisdom.