Versie november 2017

Marjoke Schulten constellatieAlgemeen

De Walk of Wisdom is een kleine stichting met grote plannen gevestigd in Nijmegen. We zijn geen professioneel bedrijf, webshop of evenementenbureau en draaien voornamelijk op de hartelijke inzet van vrijwilligers. Fijn als je ons vanuit die wetenschap benadert.

Onze kernwaarden zijn: vrijheid, respect en verbondenheid.

De Walk of Wisdom is onafhankelijk van een religie of politieke ideologie. We hebben geen winstoogmerk en willen de route ook toegankelijk houden voor mensen met weinig financiële middelen.

Pelgrims bepalen zelf thema en tempo van hun tocht, onze bijnaam is niet voor niets ‘pad van je eigen wijsheid’.

Verantwoordelijkheid

Wie zich inschrijft voor een evenement of ‘walk of wisdom’, is verantwoordelijk voor de eigen veiligheid en regelt zelf maaltijden en overnachtingen.

We doen ons best fouten te voorkomen en te herstellen, maar het gebruik van onze (route)gids en materialen zoals de speld, pelgrimsveter, vogelringetjes, (werk)boeken, etc. is voor eigen risico en je kunt onze stichting niet aansprakelijk stellen voor schade die uit dit gebruik voortkomt.

marjoke schulten 2 vlinders verkleind2Verzending en retour materialen

Materialen of startpakketten die je via ons pelgrimsbureau bestelt, worden na ontvangst van betaling in principe binnen drie werkdagen door een vrijwilliger van het pelgrimsbureau naar je toegestuurd. Neem contact op met [email protected] als je bestelling niet binnenkomt of onvolledig is.

Wanneer je niet tevreden bent over de materialen kun je deze binnen zeven werkdagen in dezelfde envelop terugsturen door je eigen adres door te strepen en ernaast te schrijven: Retour Afzender, Stichting Walk of Wisdom, Pater Brugmanstraat 33, 6522 EH Nijmegen. We retourneren dan het aankoopbedrag.

Privacy

Contactgegevens worden zonder toestemming niet gedeeld met derden. Een eventueel telefoonnummer wordt niet gebruikt voor direct marketing.

Wie zich inschrijft als pelgrim wordt opgenomen in het pelgrimsregister. De gegevens hiervan zijn alleen beschikbaar voor een beperkt aantal vrijwilligers en worden niet gedeeld met derden. Je gegevens worden op verzoek altijd uit het register verwijderd.

Alleen als je daarvoor toestemming geeft, publiceren we na het uitlopen van de tocht  je naam en woonplaats in ons kwartaaloverzicht van pelgrims die de route hebben uitgelopen.

Ter overweging

Ken je het verschil tussen een toerist en een pelgrim? Een toerist consumeert zijn omgeving, is op zoek naar iets buiten zich en gaat klagen als dat niet aan zijn verwachtingen voldoet. Een pelgrim zoekt in elke omgeving een mogelijkheid voor een weg naar binnen en probeert dingen die mis gaan mee op te lossen.

Buitencode Natuurgebieden

Door je in te schrijven voor een ‘walk of wisdom’ verklaar je de buitencode te respecteren voor het gebruik van natuurgebieden die is opgesteld door natuurorganisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. De Buitencode bestaat uit 5 regels:

·         Wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte, en minder je vaart.

·         Voel je verantwoordelijk voor je eigen gedrag richting natuur en haar gebruikers.

·         Durf een ander aan te spreken op zijn gedrag.

·         Sportief bewegen in de natuur doe je veilig, draag bescherming.

·         Blijf op de paden en geef natuur de ruimte

Buitencode

Afbeeldingen: Marjoke Schulten, miniaturen in Seizoenen van het Leven: een hedendaags getijden- en pelgrimsboek (meer)