‘Oude Bondswandelweg van Nijmegen naar Plasmolen’: nieuwe wandelgids van ‘onze’ boswachter Ellen

,

Boswachter Ellen Luijks heeft een wandelgids uitgebracht: ‘Te voet met boswachter Ellen, Oude Bondswandelweg van Nijmegen naar Plasmolen’. Eerder schreef ze al zo’n gids over de ANWB-bondswandelweg van Amsterdam naar Arnhem.

Ellen is een geïnspireerde en inspirerende boswachter bij Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen, het gebied waar ook de Walk of Wisdom doorheen gaat. Ze voelt zich sterk verbonden aan de pelgrimsroute en heel bijzonder: ze liep de hele Walk of Wisdom een paar jaar geleden met haar dochter Agnes. Agnes was toen 6 jaar, en is daarmee nog steeds de jongste deelnemer ooit.

In haar nieuwe wandelgids reconstrueert Ellen de oude Bondswandelweg van de ANWB van bijna 100 jaar geleden en laat zien wat er veranderd is. Ze gaat op zoek naar de oude paden van toen en ontdekt dat 85% van de route nog te volgen is. Al wandelend passeert ze veel interessante plekken vol rijke historie en rustgevende natuur.

Boswachter Ellen vertelt mensen graag over de prachtige natuur die we in Nederland hebben. Ze wandelt veel in haar vrije tijd. Ze verdiept zich met plezier in de natuur en de historie van het landschap. Ze maakt zich wel zorgen over het tempo waarin ons land verandert.

De winkelprijs van het nieuwe boek 17,50 euro, maar tot 8 juni kun je het voor 13,50 euro (inclusief verzendkosten) bestellen via wandelboswachterellen.nl.