Oriëntatiemiddag op het lopen van de Walk of Wisdom: zaterdag 20 april 14.00u

Je hebt belangstelling om de Walk of Wisdom te lopen of je hebt je ingeschreven, maar hoe pak je het aan? Hoe maak je er meer van dan alleen een mooie wandeltocht?

De Walk of Wisdom is opgezet als een pelgrimsritueel, waarbij je een week gaat lopen met telefoon en internet zoveel mogelijk uit. Tijd om in verbondenheid met je omgeving en voorbij de waan van de dag stil te staan bij wat er onder de oppervlakte bij je speelt.

Bij de oriëntatiemiddag op zaterdag 20 april om 14.00u in de Stevenskerk geven de ontwikkelaars van de Walk of Wisdom Damiaan Messing en Manja Bente een presentatie met ruimte voor praktische vragen, zodat je de tocht vorm kunt geven op een manier die bij je past. In samenwerking met Ester Rutten van Wandel in Contact word je vervolgens uitgenodigd om de bezinning alvast te beginnen tijdens een wandeling van 5-6 kilometer door Nijmegen en langs de Waal.

De oriëntatiemiddag is in de grafkelder van de Stevenskerk, die dit keer voor de levenden is opengesteld. Aanmelding gaat via een ticket (link), het bedrag (€6,50) gaat geheel naar de Stevenskerk en is inclusief koffie of thee.

Wandel in Contact

Wat is voor jou op dit moment een aanleiding om op pelgrimstocht te gaan? Wat hoop je dat het je brengt? Hoe zou je het invullen?  De eerste helft van de wandeling doet de een zijn/haar verhaal en is het aan de ander om met een open houding zo goed mogelijk te luisteren en eventueel verdiepende vragen te stellen. De tweede helft van de wandeling draaien we de rollen om.

Deze opzet geeft ruimte om eens te vertellen over jezelf, terwijl je de ander nog niet kent. Wandelen draagt hier op een heel positieve wijze aan bij, omdat je elkaar niet steeds aan hoeft te kijken en de omgeving letterlijk “lucht” geeft aan het gesprek.

AANMELDEN IS NOODZAKELIJK, BEPERKT PLAATS! Meld je aan: link.
De volgende oriëntatiemiddag is – onder voorbehoud – zaterdag 18 mei om 14.00u. Locatie nog onbekend.

Tip: ’s ochtends is om 10.00u in de Nijmeegse Valkhofkapel een vertrekceremonie voor pelgrims, je bent van harte welkom om te komen kijken en de pelgrims mee uit te zwaaien. Verzamelen om 09.45u bij het beeld van Mariken op de Grote Markt, voor de poort naar de Stevenskerk.

Meer over Wandel in Contact: https://www.wandelincontact.nl
Foto: Jan Alers.