Opening Filosofenbrug

Dinsdag 2 juli openen we een voetgangersbrug in natuurgebied de Duivelsberg die op ons initiatief is gerenoveerd.

De brug ligt in het Filosofendal van de Duivelsberg in Berg en Dal. De Walk of Wisdom gaat niet over de brug, maar wel door het natuurgebied en we vinden het fijn om wat voor dat schitterende gebied terug te doen. Filosoof betekent letterlijk ‘vriend van de wijsheid’!

Het werk is gedaan door vrijwilligers van Staatsbosbeheer en de bulk van de materiaalkosten werd betaald door het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen en pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg. Gemeente Berg en Dal en Devils’ Trail Nijmegen betaalde mee. B&B Pastorie Beek hielp bij de sponsoractie die liep tussen 2016 en begin 2018.

Dinsdag 2 juli openen we om 16.30u feestelijk de brug. Vertegenwoordigers van de partijen boren een naamplaatje in de brug en elk van hen leest een favoriet filosofisch citaat of lijfspreuk voor.

Iedereen is welkom, wel even aanmelden i.v.m. het inslaan van de soesjes en Prosecco (alcoholvrij). Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected].

AANWEZIG

  • Nico Heemskerk, vrijwilligers Staatsbosbeheer
  • Annelies Visser, wethouder Berg en Dal (Natuur en Landschap)
  • Hubert Hendriks, executive Cultuurfonds Rijk van Nijmegen
  • Johannes van den Bent, pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg
  • Twan Teunissen, boswachter Staatsbosbeheer
  • Damiaan Messing, pionier Walk of Wisdom

Locatie

Bij pannenkoekenrestaurant de Heksendans tegenover Tivoli (Oude Kleefsebaan 425) het straatje Wyler ingaan. Aan de rechterhand heb je de kapitale villa Berglust. Hierachter ligt meteen stijl rechts naar beneden de ingang naar de Duivelsberg die je na een slingerend paadje na 700 meter bij de brug brengt. Fiets parkeren bij de ingang van het gebied, de auto bij de Oude Kleefsebaan.

Alternatief: de ingang naast Rijkstraatweg 186A, dit steenslag pad leidt tot een huis, net voor het huis kun je links afslaan, een klein pad parallel aan een stroompje. Dit pad leidt ook tot de brug.