Op zoek naar extra gastgezinnen langs de route

, ,

Het is druk op de route van de Walk of Wisdom. Het loopt hartstikke goed en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Daarom zijn we op zoek naar extra gastgezinnen.

Heel wat pelgrims lopen de route in een week achter elkaar en daar zijn natuurlijk overnachtingsplekken voor nodig. Het is mooi om de route op een eenvoudige manier te kunnen lopen. Wat is er mooier dan te overnachten bij gastgezinnen, waar je wordt ontvangen als je moe bent, het koud hebt, nat geregend bent of juist een schaduwplekje krijgt na een hete dag?

Ryon (op de foto) is gastgezin van het eerste uur. Ze is erg enthousiast over het ontvangen van pelgrims. Ze vindt het fijne mensen en heeft mooie ontmoetingen. Soms houdt ze er ook leuke contacten aan over. Ryon: ‘Gastgezinnen kunnen het natuurlijk ook tijdelijk doen, als ze niet te veel of niet het hele jaar door pelgrims over de vloer willen. Dan kan ik pelgrims doorsturen bij mij in de omgeving van Mook als ik geen ruimte heb.’ Ryon heeft zelfs bij de pastoor al nagevraagd of hij bij topdrukte pelgrims een plek kan geven.

Lijkt het je leuk om als gastgezin pelgrims te ontvangen? Laat het ons weten door te mailen naar [email protected]

Zeker in het gebied Leur, Hernen, Bergharen en Afferden hebben we meer overnachtingsplekken nodig.

Gastgezinnen bepalen zelf de prijs voor een overnachting. De meesten hanteren de prijs van Vrienden op de Fiets (22,50 euro per nacht, inclusief ontbijt)