Op weg naar wijsheid op de Walk of Wisdom (3): Agnes Kant

, ,
Klaas Drupsteen en Agnes Kant in de buurt van Kranenburg. Foto: Omroep Gelderland

Door Klaas Drupsteen

Wanneer ben je wijs? Hoe word je het en wat heb je er eigenlijk aan? In het tv-programma ‘Op Weg naar Wijsheid’ van Omroep Gelderland ben ik op zoek gegaan naar antwoorden op die vragen.

In negen etappes heb ik de Walk of Wisdom gelopen en elke keer wandelde er een bekende Gelderlander met me mee. Met hen sprak ik over hun leven en werk, de manier waarop ze zich ontwikkeld hebben en de wijsheid die ze in de loop der jaren hebben vergaard.

In de derde aflevering, die op 24 januari is uitgezonden, is oud-SP-politica Agnes Kant de wandelgenoot. Het is mooi om te zien dat Agnes nog steeds veel idealen heeft en zich sterk blijft maken voor een mooiere en eerlijkere wereld. Ze heeft gezien dat mensen bijna altijd het beste met elkaar voor hebben, maar dat de mensheid als geheel nog wel wat wijzer mag worden.

Ze schrijft aan het eind twee citaten in mijn wijze-spreukenboekje. ‘Wetenschap doet sneller kennis op dan de maatschappij wijsheid opdoet’ en ‘Auch aus Steinen die einem in den Weg gelegt werden, kann man Schönes bauen’.

‘Op weg naar wijsheid’ is te bekijken op de site van Omroep Gelderland