Op pad langs lijnen van lijden en licht – René van Nieuwkuijk

Afgelopen zondag begeleidde René van Nieuwkuijk een stiltewandeling in de reeks van tien wandelingen ‘De Walk of Wisdom in een jaar rond’. Het was een druilerige dag en het was waterkoud, maar er waren toch zo’n twintig deelnemers.

René van Nieuwkuijk, maatschappelijk werker en een van onze markeerders, begeleidde de tocht en hij begon zijn verhaal voor de stiltewandeling: ‘De kunst is om gebruik te maken van de personen aan wie we lijden.’ Met het thema ‘Slalom langs lijnen van lijden en licht’ gingen we op pad.

Halverwege hebben we onze lunch opgegeten bij Ine van Gaalen in haar keramiekatelier Terrazul in Wijchen dat op de route ligt. Pelgrims kunnen daar een wens meegeven aan het vuur in een vuurkorf. Dat hebben we ook allemaal gedaan. Fijn om zo’n gastvrije plek onderweg te hebben.

Daarna gingen we verder op weg naar Leur en hebben we ons opgewarmd bij restaurant De Leurse Hof. Het was een fijne tocht. Zo’n dag dat je eigenlijk niet naar buiten zou gaan door het slechte weer. Doe je het wel, dan voel je aan het einde van de dag helemaal voldaan.

De volgende Stiltewandeling is zondag 7 januari. Kijk hier voor meer informatie. 

Tekst en foto’s: Manja Bente