Onze halteplaats de Loonse Schuur wint ‘Uit mijn Keuken’ bij Omroep Max

Felicitaties voor Kees Trommelen in Neerloon die deze maand bij Omroep Max won in het programma ‘Uit mijn Keuken‘. Kees werkte jarenlang in de farmaceutische industrie op commerciële functies, maar besloot het een paar jaar geleden over een andere boeg te gooien. Hij verbouwde zijn schuur aan de dijk (net voor Ravenstein) om tot ‘de Loonse Schuur.’

De Loonse Schuur

Menig pelgrim heeft daar al zijn ringetje Oss uit het jampotje gevist of kwam bij de altijd hartelijke Kees op de koffie. Dikke kans dat je dan een vriendelijke knuffelsnuit hebt gekregen van zijn hond Isa – een allemansvriend voor iedere gast, maar ook een ‘bikkelharde’ jachthond. Kees jaagt regelmatig met Isa en wat hij schiet, bereidt hij zelf en kun je desgewenst bij hem nuttigen (worst van wild zwijn bijvoorbeeld).

Ook niet vlees-eters kunnen volop genieten in de schitterende schuur of de diepe tuin met boomgaard die met hulp van het Brabants Landschap werd ingericht. We waren er van de week op bezoek en wilden eigenlijk niet meer weg. Fijn zo’n plek waar geen consumptiedruk heerst, er ruimte is en niets precies lijkt op andere plaatsen omdat deze plek geen formule is, maar een thuis waar iemand zelf eigenaar is en doet waar hij plezier in heeft: koken, gastvrij zijn.

Gast-vrij is hij ook regelmatig: ’s avonds gaat hij gewoon dicht. “Je zou hier een mooie trekkershut voor pelgrims kunnen maken, Kees!” Zijn antwoord: “Daar heb ik aan gedacht. Maar dan ben ik ’s avonds ook weer bezig. Balans tussen werk en privé is voor mij belangrijker.”

Omroep Max: link.
Meer over de Loonse Schuur: link.

Kees en Isa voor de schuur
Walk-of-Wisdom-2018-10-Ricardo Hernandez
De Loonse Schuur door pelgrim Ricardo Hernandez