Ontferm je over de berm: loop mee op 14 januari (en kijk Down to Earth na afloop)

De Walk of Wisdom heeft sinds kort een eigen ontfermberm vlakbij hotel-restaurant Oortjeshekken. Zo’n ontfermberm is een berm die je schoon houdt van zwerfafval en inzaait met bloemen voor de bijen. In maart gaan we onze eigen berm bijwerken, maar op 14 januari kun je alvast ‘oefenen’. 

Dan is ‘De Grote Ontfermbermdag’ van Feldrain als Blumenhain. Doel van deze organisatie is om onze leefomgeving samen stap voor stap schoner en mooier te maken.

Feldrain als Blumenhain heeft een bijzonder programma opgesteld, compleet met wandeling, opruimen, de aanleg van een bloeiend bermkunstwerk, lunch en film.

Op zaterdag 14 januari is het om 10.30 uur verzamelen bij de Homüsche Mühl aan de Nielerstrasse 240 in Keeken. Daar beginnen de deelnemers aan een wandeling van 5 km waarbij ze met z’n allen het zwerfafval opruimen uit de bermen en omwisselen voor een bloembol. Zo ontstaat een gigantisch, bloeiend bermkunstwerk, als een positieve memorial aan het zwerfafval dat er lag. Ze lopen door naar wilderniscafé De Waard van Kekerdom, waar ze lunchen. 

Om 14.00 uur wordt daar de inspirerende documentaire Down to Earth vertoond. 

Deelname aan de opruim- en bermkunstactie is (uiteraard) gratis. Bovendien krijg je een lunch in de Waard van Kekerdom. Toegang tot de film kost 8 euro. Maar…. wie een zak bermafval inlevert, mag naar binnen voor de helft van de prijs!

Voor nog meer info of aanmelding: [email protected]

Graag aanmelden op [email protected] uiterlijk 7 januari. Vermeld svp of je bermen opruimt, film kijkt of beide.

Je vindt ook meer informatie op Facebook: https://www.facebook.com/events/346969359013404