Nijmeegse burgemeester Bruls bezint pelgrimslauden 5 oktober

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is de voorlezer van dienst bij onze aanstaande pelgrimslauden ‘Zie de zon!’ op zaterdag 5 oktober om 08.13u. De burgemeester leest een pagina voor uit ons getijdenboek Seizoenen van het Leven, dat bij de opening van onze route in 2015 verscheen.

In de Stevenskerk staat een bijzondere uitgave van het boek met de veertig originele kunstwerken waarmee het boek werd ‘verluchtigd.’ Bekende én onbekende Nederlanders schreven er een ervaring of inzicht in die hen een stukje wijzer maakte. Saillant detail: ook de burgemeester schreef een beschouwing. Nu afwachten of hij zijn eigen bijdrage durft uit te kiezen om voor te lezen!

Zie de zon! Een eigentijdse pelgrimslauden

Zie de zon! is een maandelijkse bezinningsceremonie een half uur na zonsopkomst in de stil verlaten Stevenskerk. We maken een vertraagde omgang door het waardige rijksmonument uit 1283 om te luisteren naar een beschouwing. Ook staan we stil staan bij het beginnende zonlicht door de grote glas en loodramen van de kerk.

De bijeenkomst duurt een half uur en is gratis bij te wonen. Meld je op zaterdag 5 oktober om 08.13u bij de zij-ingang van de Nijmeegse Stevenskerk op Stevenskerkhof 62. Wees op tijd: de deur gaat dicht!

Meer over het boek :https://walkofwisdom.org/pad-van-je-eigen-wijsheid/rituelen-symbolen/seizoenen-van-het-leven/

Stevenspedel bij de pelgrimslauden
pelgrimslauden Zie de zon!