Overzicht Laatste Nieuws

Uit de nieuwsbrief die vorige week is verstuurd (meld je aan).

Bij deze het laatste nieuws rond de pelgrimsroute-in-ontwikkeling: de Walk of Wisdom.

Getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven

We beginnen de route in augustus 2015 met een maandlange tentoonstelling van het hedendaagse getijden- en pelgrimsboek deSeizoenen van het Leven in de Stevenskerk van Nijmegen. In dat boek laten bekende en inspirerende Nederlanders iets zien van hun levensbeschouwing aan de hand van een persoonlijke ervaring. Hun bijdragen worden afgewisseld door verbeeldingen van universele thema’s door levende kunstenaars. 

Pelgrims die de route lopen, mogen een pagina aanleveren voor toekomstige uitgaven; de Nederlanders die een bijdrage leveren aan de eerste uitgave zijn dus de symbolische voorlopers van de pelgrimsroute. De eerste bijdrage is al binnen en komt van Herman Wijffels, voormalig topman van de Rabobank.

Seizoenen van het Leven wordt uitgegeven door Intermedi-art Kunstzaken, die ook de gratis toegankelijke tentoonstelling organiseert.

Projectplan en financiering

We willen dan wel in augustus 2015 beginnen, om de route van de grond te krijgen moet nog veel gebeuren. Daarom gaan we een kleine maar naar we hopen doeltreffende organisatie opzetten: het pelgrimsbureau van de Walk of Wisdom. Het projectplan voor het pelgrimsbureau is inmiddels af inclusief financieel dekkingsplan.

In de komende maanden gaan we op zoek naar financiering van het plan. We hebben daarbij inmiddels een aantrekkelijk Comité van Aanbeveling om de plannen te ondersteunen: twee burgemeesters (Hubert Bruls van Nijmegen en Carol van Eert van Beuningen), Herman Wijffels (vml. topman Rabobank), Jan Douwe Kroeske (tv-en radiomaker) en Matthijs Schouten (filosoof/ecoloog bij Staatsbosbeheer).  

Hieronder vind je de laatste nieuwsartikelen van de website met meer achtergrond bij bovenstaande ontwikkelingen.  

Headlines (klik op de link voor meer of scroll naar onderen)
Burgemeester Nijmegen steunt WoW
Filosoof Schouten van Staatsbosbeheer in Comité van Aanbeveling
Jan Douwe Kroeske ambassadeur
Eerste bijdrage Pelgrimsboek klaar
Burgemeester Beuningen in Comité van Aanbeveling