Nieuwe vrijwilliger pelgrimsbureau: Wendy

Het aantal inschrijvingen als pelgrim neemt snel toe en we zijn dan ook blij met een nieuwe vrijwilliger die sinds vrijdag ons pelgrimsbureau bemenst: Wendy. Wendy verstuurt de startpakketten, beantwoordt vragen hierover en houdt onze deelnemerslijst bij. Ze neemt deze belangrijke taak over van Manja Bente. Manja krijgt als bestuurder zo meer ruimte voor de coördinatie van de Walk of Wisdom. Manja: bedankt voor al je goede werk en een hartelijk welkom voor Wendy. Hieronder een introductie door Wendy zelf.

Tien jaar geleden begon mijn eerste wandelavontuur. Ik begon aan de Nijmeegse 4daagse zonder enige training, want van wandelen hield ik eigenlijk niet. Het was voor mij dan ook een loodzware 4daagse, met eigenlijk maar één doel: de eindstreep halen!

Er verstreken een aantal jaar, voordat ik me opnieuw inschreef voor de vierdaagse. Ik besefte me dit keer heel erg goed dat het verstandig was om te gaan trainen. Om enigszins een stok achter de deur te hebben, ging ik georganiseerde wandeltochten lopen. Ik ontdekte door deze tochten steeds meer mooie stukken natuur en ontmoette verschillende mensen van jong tot oud.

Langzaam ben ik het wandelen steeds meer gaan waarderen en inmiddels is het niet meer weg te denken uit mijn leven.  Ik geniet ervan om urenlang in de natuur te zijn, waarbij ik vaak mijn eigen gedachten kan ordenen. Het wandelen geeft me rust en ontspanning.

Ik wandel veel alleen, maar wanneer ik een georganiseerde tocht loop, maak ik vaak een praatje met mensen die ik onderweg tegenkom. Zo ontmoette ik een aantal jaar geleden een man die mij vertelde over de Walk of Wisdom. Trots liet hij zijn speld op zijn rugzak zien, want hij had inmiddels de gehele pelgrimsroute gelopen. Hij adviseerde mij om de Walk of Wisdom ook te gaan lopen, maar ik zag gelijk allerlei obstakels op mijn pad. Zelf heb ik namelijk diabetes type 1, wat maakt dat ik niet onbezorgd een paar dagen op pad kan gaan met enkel een rugzak. In de jaren die volgde bleef ik wandelaars tegenkomen met mooie verhalen over de Walk of Wisdom en kwam ik tijdens mijn eigen wandelingen steeds vaker het symbool ‘Pelgrim’ tegen.

Uiteindelijk kwam begin dit jaar de vrijwilligersvacature medewerker pelgrimsbureau op mijn pad. Ik werd hier direct enthousiast van en ik dacht: dit is iets voor mij! Ik vind het leuk om administratief werk te doen en het was voor mij een fijne gedachte dat ik mijn steentje bij zou kunnen dragen aan de stichting Walk of Wisdom. Ik hoop dan ook veel mensen blij te mogen maken door het startpakket naar ze op te sturen. Daarnaast zijn mensen altijd welkom bij mij om hun vragen te stellen via de mail.

Nu ik inmiddels vrijwilliger ben, wil ik zelf ook graag eens de gehele route van de Walk of Wisdom lopen. Ik heb besloten om vanuit mijn eigen huis iedere keer een etappe te lopen. Ik kijk uit naar het avontuur!

Wendy