Nieuwe serie stiltewandelingen: de Walk of Wisdom in een jaar rond

,
Walk of Wisdom Ooijpolder, Yolanda van Diepen
Walk of Wisdom Ooijpolder, Yolanda van Diepen

Zaterdag 28 september starten we alweer met de derde ‘Walk of Wisdom in een jaar rond’: een serie begeleide stiltewandelingen, waarbij we in tien étappes de Walk of Wisdom in een jaar tijd rondlopen. Een étappe is gemiddeld tussen de 12 en 16 kilometer. We lopen in stilte, en in de pauzes is ruimte voor uitwisseling.

De data zijn al bekend, altijd op de vierde zaterdag van de maand (zie onder). De begeleiding is steeds in andere handen. De eerste wandeling gaat van Nijmegen naar Beek en is ongeveer 14 kilometer. De begeleiding is in handen van Manja Bente, mede ontwikkelaar van de Walk of Wisdom, met Anja van Wegen, vrijwilliger.

De start is in het bijzondere beginpunt: het gezicht van Nijmegen – de Stevenskerk. Dit is ook het eindpunt van de hele reeks en de pelgrimsroute zelf. Je schiet er dus uiteindelijk geen meter mee op, maar daar gaat het ook niet om bij een pelgrimstocht.

Hoe schrijf je in?

Je kunt intekenen voor een losse wandeling of de hele reeks. Als je intekent voor de hele reeks, kun je tegen korting een startpakket bijbestellen, zodat je ook als pelgrim wordt ingeschreven. Je krijgt in dat geval de routegids, pelgrimsveter en speld met ons symbool (meer).

Alle mogelijkheden op een rij:

  • Deelname aan een losse, begeleide wandeling (€10,-).
  • Deelname aan de hele reeks (€50,-). 
  • Deelname aan de hele reeks plus inschrijving als pelgrim met startpakket met onze speld,  pelgrimsveter en routegids (€65,- + €3,95 porto). 
  • Gratis deelname voor vrijwilligers van de Walk of Wisdom of sponsors die dit jaar meer dan €50,- overmaakten.

Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers! Meld je aan: link

Landschapsbijdrage

Een deel van de inleg gaat naar het landschap op de route, waarschijnlijk naar bloemenzaad voor bloeiende bermen of een voetgangersbankje.

De eerste étappe 

Zaterdag 28 september lopen we de eerste étappe: van de Nijmeegse Stevenskerk naar Beek. De wandeling is zo’n 14 kilometer en gaat vanuit de binnenstad van Nijmegen de natuur in (de Ooijpolder) richting de stuwwal. Daar eindigen we over de Elyzeese Velden in het dorpje Beek en pakken we de bus terug naar Nijmegen rond een uur of 16.00u/16.30u (+- 20 minuten).

Verzamelen: om 10.30u in de Stevenskerk bij de koffietafel voor koffie en thee. Je hoeft bij de balie geen entree te betalen als je zegt dat je voor de Walk of Wisdom komt.  

Onderweg pauzeren we minimaal twee keer, o.a. om koffie te drinken bij Oortjeshekken. Neem je eigen brood mee en misschien iets lekkers om te delen als je dat leuk vindt!

Walk of Wisdom door Jan Alers

  • Elyzeese Velden, Jan Alers

Alle data op een rij

(1) Nijmegen – Beek, zaterdag 28 september
(2) Beek – Kranenburg, zaterdag 26 oktober
(3) Kranenburg – Plasmolen, zaterdag 23 november
(4) Plasmolen – Malden, zaterdag 25 januari
(5) Malden – Nederasselt, zaterdag 22 februari
(6) Nederasselt – Ravenstein, zaterdag 28 maart
(7) Ravenstein – Wijchen, zaterdag 25 april
(8) Wijchen – Afferden, zaterdag 23 mei
(9) Afferden – Beuningen, zaterdag 27 juni
(10) Beuningen – Nijmegen, zaterdag 26 september

Meld je aan: link