Nieuwe mede coördinator: Rob van Sprang

, ,
Rob van Sprang
Rob van Sprang

Omdat pionier Damiaan Messing na negen jaar de Walk of Wisdom gaat verlaten, zijn we de stichting anders aan het inrichten. Mede ontwikkelaar Manja Bente blijft en gaat met een nieuwe mede coördinator – Rob van Sprang – zorgen voor samenhang en sturing bij de ontplooiing van de pelgrimsroute. Rob initieert al jaren sociale wijkprojecten in Arnhem, studeerde bedrijfskunde, was tennisleraar en heeft een lesbevoegdheid in levensbeschouwing. Hij stelt zich voor:

IN DE VOETSPOREN VAN ….

Onder het motto ‘een vreemde is een vriend die je nog niet hebt leren kennen’ wil ik, Rob van Sprang, mezelf graag voorstellen. Een halve eeuw geleden ben ik geboren, in Tilburg, waar ik ben opgegroeid met mijn jongere broer Paul. We woonden midden in de stad waar mijn vader als timmerman zich ontwikkelde tot ondernemer: alles kan bij Piet van Sprang, dat was zijn slogan en bleek ook in de praktijk.

Vanuit Tilburg vertrok ik naar Arnhem. Na de MEAO begon ik daar aan een vervolgopleiding, de HEAO. Niet dat ik duidelijk voor ogen had wat ik wilde, maar zodra je de propedeuse haalde kon je switchen. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan, maar juist in mijn vrije tijd (de HEAO ging me gemakkelijk af) gezocht naar antwoorden op vragen die me bezighielden. Ik ging in gesprek met Freud, Jung en …. . Goed, dat vragen stellen doe ik nog steeds, want “ja” zo werkt mijn geest. Zodra ik een antwoord gevonden heb en ernaar probeer te leven, stel ik mezelf minimaal vier nieuwe vragen.

In de liefde werkt dit voor mij gelukkig anders! Niet dat ik mezelf als het om de liefde gaat niet bevraag, maar Margôt en ik zijn nu bijna 16 jaar samen. 29 Juli is het zover. En ja, inmiddels heb ik ook mijn nieuwsgierigheid een beetje weten te beteugelen: anders had ik mezelf begraven onder de boeken. Het wandelen in de natuur heeft daar zeker grote invloed op gehad. Niet dat ik ooit net als Thomas, de schrijver van het boek ‘Wandelen naar Wijsheid’, 4.000 kilometer heb gewandeld, maar ik weet wel hoe het voelt als je voeten al wandelend je geest vertragen. Je wordt wakker en ziet wat er echt toe doet en wat niet: wat bijzaak is. Tenminste, zo werkt het in mij!

De Walk of Wisdom heb ik nog niet gelopen, maar daar komt nog voor mijn 1e werkdag verandering in. Ik heb namelijk ‘in goed overleg’ mijn agenda vrijgemaakt en besloten de WoW alleen en aanééngesloten te lopen van 23 tot en met 30 mei. En ja, daar werd ik toch echt heel blij van! Manja loopt de 1e kilometers vanaf de Stevenskerk met me mee. Samen gaan we in gesprek over de stand van de sterren bij mijn geboorte, de eerste levensadem [Manja’s hobby is astrologie]. Deze sterrenstof hoop ik onderweg te laten bezinken tot ik zaterdag 30 mei weer terug ben. Als mijn toekomstige ik loop ik de laatste kilometers met Damiaan op. Rond 16 uur bij de kerk, dat is mijn streven. Hier hoop ik samen met beiden te proosten op de wijsheid die ik tegemoet ben gelopen. In ieder geval ben ik na de WoW voorbereid om in hun voetsporen mijn eigen weg te vinden als mede coördinator en klaar om jullie al iets minder als vreemdeling – een beetje als vriend, mede pelgrim – te ontmoeten.

Gegroet, Rob

PS: Mocht iemand mij onderweg al met een ‘spontane” ontmoeting willen verrassen dan weten Manja en Damiaan mij vast ook zonder telefoon te vinden. Voor mij hebben ze de volgende overnachtingen geboekt: 23 Mei Sous Eglises hotel in Beek 24 – Mei Trekkershut halteplaats de Diepen in Milsbeek – 25 Mei Bakkerhuisje Ronald en Machteld Hatertse Vennen – 26 Mei 18e eeuwse klooster in Velp – 27 Mei 18e eeuwse klooster in Velp (rustdag) – 28 Mei Pipowagen minicamping Zus en Zus Hernen – 29 Mei: Gastgezin Marijke van der Donk in Beuningen.