Nieuwe halteplaats in Weurt: de Waalgaard

We hebben een inspirerende nieuwe halteplaats gevonden in de ena laatste gemeente aan onze route: de Waalgaard in Weurt.

Waalgaard
Voedselbos-Waalgaard

In elke gemeente hebben we twee plekken waar pelgrims hun vogelringetje kunnen ‘scoren’ voor aan de pelgrimsveter. Tot ons verdriet viel cafe het Centrum in Weurt al weer een tijd terug weg door het overlijden van de hartelijke eigenaar – Ans, we denken aan je!

Het Dijkmagazijn in Beuningen tipte ons echter op een club praktische natuurliefhebbers. Die toveren pal aan onze route een oude, zwaar bespoten perenboomgaard om tot een inspirerend voedselbos en zelfpluk boomgaard: de Waalgaard. Pelgrims zijn er sinds kort welkom om een kijkje te nemen en het vogel ringetje voor Weurt op te halen. Er hangt een vogelhuisje met ringetjes aan het welkomstbord.

Pelgrimspaadje? Walk of Wisdom straatje?

Vriendschap begint natuurlijk door elkaar iets te gunnen. Graag geven we de Waalgaard dan ook een cadeau: we adopteren een aantal perenbomen vanuit onze landschapsbijdrage. Van iedere inschrijving voor een startpakket sparen we namelijk geld om terug te geven aan het landschap aan onze route. Dit is een mooie bestemming.

We mogen nu een straatje met perenbomen een naam geven. We zoeken naar de juiste. Pelgrimspaadje? Walk of Wisdom straatje? Suggesties welkom. Mail ons op [email protected].

Waar vind je de Waalgaard?

Voedelbos en zelfpluk boomgaard de Waalgaard ligt pal aan onze route: Scharsestraat 8, Weurt. Het is het tweede adres waar je een vogelringetje kunt scoren, na Dijkmagazijn Beuningen (bedankt voor de tip broeders!).

  • Kom je vanaf het Weurtse Straatje de dijk op bij Weurt, dan ligt het rechts onder aan de dijk.
  • Kom je vanaf de dijk vanaf Beuningen, dan ligt het rechts van de dijk, voordat je langs Weurt loopt en je aan je linkerhand een grote plas water ziet.

Kijk vooral even op hun website: https://www.waalgaard.nl/voedselbos.

Of beluister deze podcast over de Waalgaard van eetbaar Nijmegen.