Nieuwe ambassadeur: Hans Teunissen, burgemeester Gennep

Hans Teunissen
Burgemeester Gennep

De Walk of Wisdom heeft er een nieuwe ambassadeur bij: Hans Teunissen, de burgemeester van Gennep. Teunissen is sinds een aantal jaar in functie. Hij volgde Peter de Koning op, die destijds ook ambassadeur van onze pelgrimsroute was. We zijn blij met deze steun op het hoogste gemeentelijke niveau. Dit helpt bij ons maatschappelijk draagvlak.

Wie is Hans Teunissen

De opa van de burgemeester komt uit de streek en hij zelf spreekt het regionale dialect. Een gemeenteraadslid noemde hem dan ook ‘enne van hier.’ Teunissen zei bij zijn aanstelling dat hij er “vooral wil zijn voor mensen die het moeilijk hebben”. Hij was eerder namens D66 gedeputeerde in Limburg en wethouder in Venray (bron: Gelderlander).

In zijn nieuwjaarsspeech riep hij op om van 2024 het jaar van “samenwerking en de dialoog” te maken. Teunissen is volgens zijn X account overigens meer een wielrenner dan een wandelaar, maar hij reageerde binnen het uur op onze vraag om ambassadeur te worden. Dankuwel!

Milsbeek

De Walk of Wisdom loopt door elf gemeenten, waaronder ook een klein stukje van Gennep: Milsbeek. Bij Milsbeek komen de pelgrims het grote Reichswald uit en kunnen ze terecht bij onze halteplaats eethuis De Diepen. Een van de specialiteiten daar is de ‘Christoffel-vlaai’. Christoffel is o.a. de beschermheilige van reizigers en ook pelgrims (meer). Veel pelgrims weten De Diepen te vinden voor de zeer geliefde trekkershutten.

Na De Diepen gaat onze route via een recent hersteld moerasgebied naar de sprookjesbossen van de Sint-Jansberg.

Ambassadeurs

Een overzicht van al onze ambassadeurs vind je hier.
Meer weten over onze route? Kijk hier.
Meer over Hans Teunissen: link.

De Diepen Milsbeek perenboom
Eigenaar van de Diepen Franc Holthuysen bij het planten van een perenboom op onze route