Landschapsbijdrage: nieuw bankje voor Duivelsberg

,

Dankzij de donaties voor onze startpakketten konden we een rustbankje schenken aan natuurgebied de Duivelsberg. Leuk om zo iets terug te doen voor dit prachtige gebied.

We hebben er een bordje opgeschroefd met een anonieme uitspraak van een van onze pelgrims: “Bewust van onze hechte band, lopen wij samen dit pad.”

Die uitspraak draagt mooi de verbondenheid uit waarom we zelf met liefde aan de Walk of Wisdom werken. Als mensen zijn we verbonden met elkaar — en de natuur – ook al blijkt daar uit het nieuws soms niets uit. Goed om plekken te koesteren waar er wel ruimte voor is!

KUITENBIJTER

De Duivelsberg wordt wel het ‘binnenste buitenland’ genoemd vanwege de on-Nederlandse hoogteverschillen. Het is dan ook echt een ‘kuitenbijter’, maar de schoonheid van het bos maakt alles goed.

Het gebied is na WOII door Nederland geannexeerd van Duitsland. Het is enige stukje dat we in de loop der jaren niet hebben teruggegeven. Onze route loopt er door heen van kilometer 15 t/m 19 met een heus Filosofendal.

Het bankje is geplaatst vlakbij pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg door Staatsbosbeheer Rivierengebied Oost. Het gebied ligt in @gemeentebergendal.

We hebben er meteen een voetenbankje bij gezet voor de wat minder lange mensen…

Het geld voor het bankje komt uit ons spaarpotje van de ‘landschapsbijdrage.’ Van elke donatie voor onze startpakketten sparen we hierin €1,-.

Meer over de Duivelsberg

duivelsberg

Meer over natuurgebied de Duivelsberg op de website van Staatsbosbeheer: link.