Niets is wat het lijkt: bijdrage van Ellen (pelgrim 053)

Ellen Eggerdink (pelgrim 053) stuurde ons een mooi verhaal met bijpassende foto.

Pas liep ik als voorbereiding voor de nacht van de vluchteling voor de tweede keer een stuk van 36 km van de Walk of Wisdom. 

Toen ik bij de volgende beschrijving las hoe verder te lopen (op kaartje 19 bolletje 9: naar Nederasselt, voorrangsweg broekstraat oversteken hoofdweg eerste pad rechts langs visvijver ) kwam de volgende belemmerende overtuiging van mij langs: “Oh ja die visvijver, saai grauw stukje”. Toen ik op de plek kwam werd ik totaal verrast zo mooi! En vond dat ik hier gewoon een foto van moest maken.

Ik realiseerde dat mijn hierboven genoemd vooroordeel ingegeven werd door een idee van vroeger toen ik als kind in de buurt van een camping waar wij verbleven een forellen kwekerij had gezien waar gevist kon worden. Had dit opgeslagen als erg grauwe crisis plek. En dit was bij mij blijkbaar model geworden voor het abstracte begrip voor alle visvijvers.

Mijn inzicht: weer een bewijs van ‘gedachten zijn geen feiten’. Ervaren is waar het om gaat. Alles is verandering. De impact die een woord kan hebben. Niets is wat het lijkt. Deze ervaring helpt om steeds meer bewust met een open blik te kijken en voelen naar alles wat in het leven op mijn pad komt en meer bewust te zijn van mijn (voor) oordelen die altijd mee lopen.