Landschapsbijdrage: €222,- voor natuurstichting Kadans in Nederasselt

,

Dankzij de donaties voor onze startpakketten van pelgrims konden we €222,- overmaken aan natuurstichting Kadans in Nederasselt. Zo doen we namens onze pelgrims iets terug voor de prachtige natuur rondom Nijmegen.

Natuurstichting Kadans

De stichting beheert een klein natuurgebied van 9 hectare in Nederasselt, een dorpje net iets voor Grave. Terwijl onze pelgrims er vlak langs lopen, zullen ze het gebied echter vaak missen. De Walk of Wisdom loopt tussen het natuurgebied en een visvijver, waarbij de Maasmolen aan de overkant ligt. Veel pelgrims zullen die molen waarschijnlijk van een afstandje bewonderen. Waardoor ze met de rug naar het natuurgebied staan. Zonde, want wie wil, kan door het natuurgebied een rondje maken.

de Maasmolen tegenover Kadans

De stichting beheert het gebied sinds 2003 en onderhoudt met toegewijde vrijwilligers het natuurgebied met daarin o.a. vele nestkasten, een vlindertuin en een ooievaarspaal – met dit jaar een succesvol broedsel, hoera! Hun wildcamera registreerde o.a. een ree en een das.

Handen uit de mouwen

De stichting organiseert elke maand klusdagen: doe je werkkleren aan, kom gezellig koffie drinken en aan de slag. Bijvoorbeeld op 14 oktober, 4 november (nationale natuurwerkdag) of 16 december. Op zaterdag 21 oktober prikken ze zwerfafval. Volledige agenda: link.

Landschapsbijdrage

De landschapsbijdrage van de Walk of Wisdom komt tot stand dankzij donaties van pelgrims voor onze startpakketten. Hiervan leggen we minstens €1,- opzij om het landschap aan de Walk of Wisdom te ondersteunen. We geven o.a. geld aan Natuurmonumenten en het Geldersch Landschap, maar ook aan de Stevenskerk in Nijmegen. En nu dus met veel plezier stichting Kadans in Nederasselt. Jullie doen goed werk daar ‘jongens’, ga zo door!

Meer over natuurstichting Kadans en groepswandeling

Kijk op de website van Kadans voor de klusdagen of boek een groepswandeling (inclusief bezoek aan de Maasmolen): link.

Foto’s: website natuurstichting kadans.