Natuurhuisjes op de Walk of Wisdom

Zoek je op je tocht een natuurhuisje om in te slapen? Hieronder een selectie uit natuurhuisjes binnen 25 kilometer van het halverwegepunt en goed bereikbaar met OV. Daarmee uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor de hele tocht. Of voor een rustdag: Wat schrijven, tekenen, gewoon een beetje voor je uit staren en naar het gefluit van vogels luisteren…

Er zijn nog meer natuurhuisjes op de Walk of Wisdom (waaronder zelfs een berghut). Kijk in onze overnachtingslijst, die we toesturen na je inschrijving als pelgrim.

Natuurhuisje Hatertse Vennen (Heumen)

Natuurhuisje
Hatertse Vennen, Ronald Baksteen en Machteld Meij

Midden in natuurgebied de Hatertse Vennen, bijna direct aan onze route, op zo’n 65 kilometer van ons beginpunt: twee natuurhuisjes bij Ronald Baksteen en Machteld Meij. De twee gepensioneerde docenten hebben van een voormalig bakhuisje twee knusse logeerhuisjes gemaakt met elk een houtkachel. De natuurhuisjes liggen in de grote tuin met kippen en een enkele geit. Ronald en Machteld doen het niet voor het geld, maar om hun plek te delen: hier geen dure commerciële prijzen. Machteld schildert en schrijft, een aantal van haar schilderijen hangen in de huisjes: kijk hier.

Een geliefd logeeradres van pelgrims. Niet voor meerdere dagen tenzij je een pelgrim van de Walk of Wisdom bent. Het is bijna halverwege, dus ideaal voor een rustdag. Redelijk bereikbaar met de bus naar Nijmegen CS, dus eventueel ook een vaste uitvalsbasis tijdens je hele route.

Natuurhuisje de Veroovering (Neerlangel, bij Ravenstein)

natuurhuisje Walk of Wisdom

Ook vlakbij de route, op zo’n 90 kilometer vanaf ons beginpunt, ligt gastverblijf de Veroovering van coach Nathalie Roovers. Ook deze plek ligt midden in de natuur: een lang gerekte tuin met kippen en schapen. Een luxe tuinhuis met twee verdiepingen en plek voor twee pelgrims. Nathalie is bevlogen coach met gevoel voor spiritualiteit. Dat is ook te zien aan de boekenkast in het huisje. Gegarandeerd dat je er iets vindt om je te inspireren en na 1 nacht weggaan, is zonde.

Goed bereikbaar met OV (15 minuten naar NS station Ravenstein), dus zowel voor rustdag(en) als uitvalsbasis voor hele route zeer geschikt.

Pipowagen bij de Woeste Hoogte, Malden

natuurhuisje

Een andere topper is B&B de Woeste Hoogte in Malden: een pipowagen in het bos. Met een gedeelde buitenkeuken en vuurplaats. Op ruim 55 kilometer van ons beginpunt. De B&B ligt aan de rand van een uitgestrekt bosgebied. De B&B heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Bio/vegan opties. De Woeste Hoogte heeft o.a. ook een Yurt, maar die is niet voor een enkele nacht te boeken.

Ook deze plek is ideaal voor een rustdag, maar ook interessant als uitvalsbasis voor je hele route. De B&B ligt op een half uur lopen of 10 minuten fietsen van treinstation Mook-Molenhoek.

Pipowagen in Vogeltjesbos, Malden

natuurhuisje

Een vrij nieuwe plek voor onze route is pipowagen het Vogeltjesbos in Malden, op zo’n 60 kilometer van ons beginpunt. Tevens voedselbos in wording in een gebied waar in een straal van een paar kilometers maar liefst 8! voedselbossen of pluktuinen te vinden zijn. Hier klopt een actief hart voor de natuur!

Niet alleen een pipowagen waar pelgrims welkom zijn voor een nacht, maar ook twee appartementen voor langere tijd (te huur via natuurhuisje). Uitstekend bereikbaar via OV: snelbus naar Nijmegen CS.