Natuurbegraafplaats Mookerheide extra halteplaats

De natuurbegraafplaats Mookerheide is een extra halteplaats geworden van de Walk of Wisdom.

Onze pelgrimsroute van 136 kilometer rondom Nijmegen gaat door 11 gemeenten. In ons startpakket zit een schoenveter waaraan je vogelringetjes spaart met de naam van de gemeente erop. Een leuk souvenir en als pelgrim weet je dat er in elke gemeente mensen zijn die je welkom heten in onze halteplaatsen.

Extra halteplaats

Natuurbegraafplaats Mookerheide
Natuurbegraafplaats Mookerheide © Twycer / www.twycer.nl

Omdat de halteplaatsen natuurlijk niet altijd open zijn, hebben we er in elke gemeente twee. Bij veel halteplaatsen hangt bovendien een vogelhuisje met onze ringetjes erin. Voor Mook zijn dat Natuurmonumenten in de kas achter Jachtslot Mookerheide en de knusse herberg ’t Zwaantje. Omdat ’t Zwaantje twee kilometer uit de route ligt en het vogelhuisje bij de kas vaak leeg raakt, hebben we er een huisje bij: op de muur van het informatiepunt van Natuurbegraafplaats Mookerheide.

De natuurbegraafplaats ligt in het natuurgebied van Natuurmonumenten en wordt beheerd door Natuurbegraven Nederland. Sinds 2019 is het er mogelijk een laatste rustplaats in de natuur te kiezen. Dat kan in een kist of urn en de grafrechten zijn voor eeuwig. Natuurbegraven Nederland investeert ook in de natuur van Natuurmonumenten.

Het informatiecentrum ligt op 300 meter van het Jachtslot. Het is elke dag geopend van 09.00u tot 17.00u (zondag 11.00u tot 16.00u). Het gebouw is een voormalige school van de zusters Dominicanessen van Bethanië die het in 1955 op het landgoed lieten bouwen. De zusters woonden na de Tweede Wereldoorlog in het Jachtslot, dat in die tijd St. Dominicusklooster heette en een internaat was voor uit huis geplaatste meisjes. De voormalige school is nu informatiecentrum en ceremonieruimte. Het vogelhuisje met onze ringetjes hangt aan de zijkant van het informatiecentrum, bij het zitje met de ijzeren terrasstoelen.

Natuurbegraafplaats Mookerheide
Vogelhuisje Walk of Wisdom – Natuurbegraafplaats Mookerheide

Meer over Natuurbegraafplaats Mookerheide

Kijk op de website van de natuurbegraafplaats voor meer informatie over hun terrein op de Mookerheide.