Tv-kok Nadia Zerouali schrijft mee aan ons nieuwe boek

,
Nadia Zerouali
foto: facebookpagina Nadia Zerouali

De bekende tv-kok Nadia Zerouali loopt in het voorjaar de Walk of Wisdom en schrijft mee aan ons nieuwe boek Op Weg naar Wijsheid. Nadia schreef diverse kookboeken en was in 2016 mede initiatiefnemer van Ieder1, een beweging tegen polarisatie in de samenleving. De Winterswijkse heeft een biculturele achtergrond (Marokkaans/Nederlands) en spreekt met het hart op de tong. Samen eten verbindt, is haar boodschap, en de essentie van koken is volgens haar delen: voedsel voor een ander met aandacht en liefde bereiden en dan samen op eten.

Wij kenden Nadia Zerouali nog niet, totdat we haar zagen in de televisieserie over de Walk of Wisdom van Klaas Drupsteen. Ze liep met hem de étappe van Beek naar Kranenburg en liet ons in twintig minuten zowel huilen als lachen – wat een mooie en rijke combinatie (terugkijken).

Wat een fijn mens – dachten we ook: die willen we graag in ons nieuwe pelgrimsgetijdenboek. We stuurden haar een mailtje en ze zei vrijwel direct ja. In mei gaat ze de Walk of Wisdom lopen: “me-time” noemt ze het. Een week tot zich zelf komen na maanden hard werken.

Boek

In ons komende pelgrimsgetijdenboek Op Weg naar Wijsheid pakken we iets van de individuele ervaringen van pelgrims samen in een boek. We gebruiken fragmenten van pelgrimsverslagen en gedichten afgewisseld door kunst. Speciaal voor het boek nodigen we inspirerende mensen uit om de route te lopen en een bijdrage te schrijven. Zo doet theatermaakster Nynke Laverman mee (meer) en nu dus ook Nadia Zerouali.

Couscous, van bloemkool

We hebben meteen een boek van haar gehaald: Arabia. Toen ik op bezoek ging bij een van onze webvrijwilligers koos ik hieruit een makkelijk gerecht voor bij de lunch: bloemkool couscous – we hebben ervan genoten. Interessant: in de Marokkaanse keuken wordt standaard te veel gekookt, zodat er altijd eten is voor iemand die zomaar aan komt waaien. Wat overblijft, wordt gedeeld met de buurt. Mooi. Krachtig advies ook voor het bereiden van graan couscous: niet wellen, maar stomen!

Lees hier een pittig artikel van Nadia Zerouali over het gebruik van recepten uit andere culturen door tv-koks: link.
Hier een interview met haar over geduld in Trouw: link.
Kijk vooral de tv-aflevering met Nadia op de Walk of Wisdom, etappe Beek-Kranenburg: link.

https://omroepgelderland.bbvms.com/p/default/c/4059191.html?inheritDimensions=true