Muziek en verhalen op onze vertrekceremonie zaterdag

Aanstaande zaterdag 21 augustus is onze tweede vertrekceremonie van deze maand, in de oeroude Nijmeegse Valkhofkapel (1.100 jaar..!).

Net als elke derde zaterdag vertrekken we in stilte vanaf het beeld van de vrouw die volgens burgemeester Bruls de “bekendste Nijmegenaar is die nooit heeft bestaan”: Mariken van Nimwegen. Dit beeld op de Markt staat vlakbij ons begin- en eindpunt de Stevenskerk. Van daaruit is het 700 meter lopen over de route naar de Valkhofkapel.

Vanwege Corona is er beperkt plaats in de intieme kapel (10 pelgrims). Om tegemoet te komen aan de grote vraag, houden we er twee achter elkaar. Let op: deze zijn volgeboekt.

De ceremonie is gratis bij te wonen dankzij de gastvrijheid van de gemeente Nijmegen en de inzet van vrijwilligers. Behalve de ceremoniemeesters Birgit van Onna en Damiaan Messing zijn dat dit keer:

  • Pelgrim Hilde van Engelen. Hilde kreeg ooit een startpakket van onze overleden muzikant Dineke van de Velde Harsenhorst en vertelt over haar ervaringen op haar tocht. Haar voorbereiding was een pelgrimstocht op zich, schrijft ze: link
  • Troubadour Jan Willem van Opstal. Jan Willem kreeg in 2015 als pelgrim zijn speldje hoogstpersoonlijk opgeprikt door de burgemeester, omdat hij de derde pelgrim was die zich inschreef voor de Walk of Wisdom (we zijn inmiddels bijna bij de 10.000e!). Jan Willem speelt bij gelegenheid op onze vertrekceremonies. Professioneel combineert hij muziek maken met koken via Klank en Spijs: link .

Meer over de ceremonies: link.