Moskee bestuurslid Said Bouharrou

Said Bouharrou

Said BouharrouSaid Bouharrou, bestuurslid van de Nijmeegse Al-Moslimin moskee, heeft een stuk geschreven voor ons pelgrimsgetijdenboek Seizoenen van het Leven en is daarmee symbolisch voorloper geworden van onze route. 

Said Bouharrou kwam samen met het bestuur van zijn moskee in het nieuws met een anti-IS statement: “juist nu moeten we duidelijk maken dat de islam vredelievend is”. Eerder viel hij op door zijn vast voornemen Geert Wilders met respect en liefde te willen benaderen hoe zeer hij zijn standpunten ook verwerpt.  

We zijn blij om zijn tolerant en liefdevol geluid in ons boek te kunnen opnemen en hopen dat de route uitgroeit tot een plek waar mensen elkaar in hun waarde laten en het algemeen menselijke herkennen in de soms vele verschillen die er tussen mensen zijn. 

 Meer informatie

 

Uit de Gelderlander: ‘Islam vredelievend’
Volgens bestuurslid Said Bouharrou is het nodig dat meer islamitische organisaties zich publiekelijk uitspreken tegen IS en andere vormen van extremisme. “Wij hebben het gevoel dat dit nodig is om te voorkomen dat mensen bang worden van hun islamitische buurman. Juist nu moeten we uitdragen dat de islam vredelievend is. Niet alleen voor de niet-moslims in Nederland. Onze verklaring is óók bedoeld voor moslimjongeren die in verwarring zijn, die overwegen af te reizen naar Irak of Syrië. We willen tegen ze zeggen: jullie zijn op de verkeerde weg.”