Mijn Walk of Wisdom (verslag van pelgrim Jacco Evers)

,

Jacco Evers liep juni 2020 de Walk of Wisdom en maakte er echt zijn tocht van. Hieronder zijn verslag en prachtige foto’s.

De Walk of Wisdom, een prachtige route! Na de vroege vertrekceremonie ga ik op pad. Langzaam openen één voor één mijn zintuigen zich in een maximale stand. De stad achter me gelaten, een verademing op zich! Zelfs in de vroege ochtend, voelt het voor mij zo. Het uitzicht op de groene velden en de vergezichten van de Ooijpolder zorgt ervoor dat mijn hart een klein vreugdesprongetje maakt. Het lijkt wel of de groene oase me roept. Eén met de natuur en één met mezelf. Langzaam maar zeker vertraag ik naar mijn natuurlijke ritme. Langzaam maar zeker dwaal ik af, weg van de hectiek en dagelijkse gewoontes. Onderweg geniet ik intens van het landschap, de bomen, de struiken, de wilde bloemen in de allermooiste kleuren en de diversiteit van dieren.

Ongedwongen ritme

Ik zak nog in een diepere laag van ontspanning, wat een rust voel ik in mijn lichaam! Ik voel dat ik leef en geniet volop. Mijn voeten volgen ongestuurd het pad. Stap voor stap in een ongedwongen ritme willen ze voorwaarts. De tocht geeft me alles wat ik nodig heb, vooral de stilte laat me dieper en dieper ademen. Regen, wind en zon, ik heb het allemaal gehad en het was goed! Een reflectie naar het leven. Water, lucht en (zon)licht , dat hebben we nodig om te kunnen leven! Ook de eenvoud, waar velen juist zoeken naar rijkdom in de vorm van geld en luxe. Gedurende de tocht merk ik het tegenovergestelde in mij op. De eenvoud van het leven als een pelgrim. Een rugzak, een maaltijd, een slaapplaats en het gevoel van vrijheid. Wat heb ik nog meer nodig?

Knipoog naar de duivel

Juist de eenvoud van het leven en de vertraging maken mij intens gelukkig. Bewustwording van dit alles maakt mij een tevreden mens. Voelbaar in elke lichaamscel. Bewustwording van hoe wonderlijk mijn levensreis eigenlijk is. Na zes dagen ben ik terug in Nijmegen bij de Stevenskerk en kijk de duivel recht in de ogen. Ik merk op dat er een glimlach ontstaat op mijn gezicht. Ik knipoog naar de duivel en voel dat de duivel mij mijn vrijheid gunt.

Vrij gevoel

Mijn Walk of Wisdom is hiermee ten einde. Wetende dat ik er de komende tijd nog vaak aan terug zal denken en zo terug kan gaan naar dat fijne, intense en vrije gevoel waardoor ik meer ruimte in mezelf kan ervaren en ongetwijfeld nog inzichten mag ontvangen. Ik wens u een inspirerende Walk of Wisdom toe en geniet ervan!

Jacco Evers

Juni 2020