Marsleider Vierdaagse Johan Willemstein

Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse Nijmegen, gaat een pagina schrijven voor het pelgrimsboek en wordt zo voorloper van de Walk of Wisdom.

Goed nieuws voor onze pelgrimsroute in ontwikkeling om gesteund te worden door de marsleider van de Walk of the World. De Vierdaagse is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend wandelritueel met een geweldige sfeer. Soldaten van over de hele wereld wandelen ongewapend in hun bataljons zingend over de straten en de stad bruist een paar dagen lang van de positiviteit.

Johan Willemstein zet zich al sinds 1981 in om het wandelevenement in goede banen te leiden, sinds 1999 als voorzitter. Dat doet hij op een nuchtere, maar toch ook altijd opgewekte en kordate wijze. Met 11 deelnames aan de 4×50 kilometer heeft hij letterlijk de voeten aan de grond, terwijl hij nu met de Walk of Wisdom laat zien ook affiniteit te hebben met het spirituele pad.

Als marsleider is hij jaarlijks voorloper van rond de 40.000 wandelaars. Goed voorbeeld doet volgen blijkbaar en wij hopen dat dit in de toekomst ook zal gelden voor zijn voorloperschap van de Walk of Wisdom.