Eigenwijze Mariken Maandag: foto’s en resultaat

Eigenwijze Mariken

Op de maandag in de Vierdaagsefeesten organiseerden we een sponsorloop voor de Stevenskerk, het begin- en eindpunt van onze route. We noemden de dag Eigenwijze Mariken Maandag.

In het Middeleeuwse verhaal breekt Mariken na zeven jaar met de duivel Moenen. Woedend smijt hij haar van hoog boven de kerk naar beneden. Ze overleeft en gaat op pelgrimage naar Rome. Op Mariken Maandag gaven we hier onze eigen draai aan. Bij ons breekt Mariken met de duivel om de Walk of Wisdom te gaan lopen, op zoek naar haar eigen wijsheid.

Resultaat

Marjoke SchultenTotaal opgehaald: €625,-, waarvan €282,- voor de actie van burgemeester Bruls, die voor elke Euro een meter verder loopt op de Walk of Wisdom. Hij moet dus 282 meter lopen en heeft hier een jaar de tijd voor. Dat is waarschijnlijk wel te doen.

Er liepen 60 mensen mee, waaronder het voltallige bestuur van de Vierdaagsefeesten. Fotograaf Jan Willem de Venster maakte voor de Vierdaagsefeesten 2016 bovenstaande foto’s.

Onder alle deelnemers en sponsors werd de Nijmegenprent 2012 verloot: Mariken als Valkenier door Marjoke Schulten. De prent werd ter beschikking gesteld door Intermedi-Art Kunstzaken en is gewonnen door Elly Koopman uit Friesland: gefeliciteerd!

Dank aan Top op Hoogte en Bokker Events voor de stunt met Mariken, Monica Wagner en Lidia van Engeland voor de muziek, ondersteund door Drum Café Benelux (Patrick Tromp). Dank ook aan troubadour Jan Willem van Opstal voor het spelen van een prachtige duivel, Petra Peters voor het spelen van de moderne Mariken en Marjolein Pieks voor het spelen van de Middeleeuwse Mariken. Torenwachter Peter Kuijpers maakte het luiden van de klok mogelijk en Stevenier Maria Martens zorgde voor een hartelijk welkom.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Elly Koopman, de winnaar van de Nijmegenprent 2012.

{"uri":"post:351/EllyKoopman"}