Lopen op een thema

IMG_0622_bewerkt-1.jpg

IMG_0622_bewerkt-1.jpg

Inmiddels hebben drie pelgrims aangekondigd op een thema te gaan lopen. Bestuursvoorzitter Walter Hamers van de Vierdaagse Feesten was de eerste: hij maakte bekend op het thema “vrijheid” te lopen. Graddie Meijer uit Heerenveen gaf daarop te kennen op “vrede” te lopen en troubadour Jan-Willem van Opstal uit Nijmegen op het thema “loslaten en berusting”. 

We vinden dit een interessante ontwikkeling. Door je in te stellen op een thema verschuift het accent van het lopen mogelijk van een reis naar buiten, ergens naar toe, om te bezichtigen, naar een reis naar binnen. Dat is precies waar een pelgrimsroute voor bedoeld is. Bij de Walk of Wisdom kunnen we daar alleen de juiste omstandigheden voor helpen ontstaan. De betekenis van de route bepalen mensen zelf. Een pelgrimsroute voegt daar een stukje symbolische verbondenheid aan toe en de kans op een goed gesprek onderweg. Over dat thema bijvoorbeeld. 

Hieronder de blog van Jan Willem over zijn thema. 

Zondag vertrek ik met nog minstens vijftig pelgrims aan deze kersverse Nijmeegse traditie. Een pelgrimstocht die mensen verbindt ongeacht afkomst, ras, geslacht of (geloofs)overtuiging. Ik ga deze pelgrimstocht lopen op het thema loslaten, acceptatie en dankbaarheid. Loslaten van oud zeer, acceptatie dat de dingen in het leven soms anders lopen dan ik ze had gepland en accepteren dat het altijd allemaal ergens goed voor is en dat uiteindelijk de dingen gaan zoals ze moeten gaan. “Het zal wel loslopen, zo niet, dan toch!” En dankbaarheid omdat ik, ondanks alles, mijn zegeningen tel.

Meer…  

 

Foto: Els Groffen.