Levenskunst: vlamdrager Lidwine Janssens van Wylerbergkring

Koorddanser.jpg

Koorddanser.jpg

Lidwine Janssens, organisator van de Wylerbergkring, stelt haar huis in Ubbergen ter beschikking als overnachtingsplaats voor de vredesvlam en is vlamdrager op dinsdag 22 september vanaf Sint Walrick (14.00u)

De Wylerbergkring is geïnspireerd door Huis Wylerberg, vlak aan de route van de Walk of Wisdom. Met de kring wil Janssens de vier beschavingsterreinen filosofie, sport, kunst en spiritualiteit eigentijds vormgeven. De koorddannser van Paul Klee is de mascotte van de kring en symboliseert het balanceren in het leven. De kring komt bijeen op donderdagavond 17 september in Antiquariaat Supplement te Beek (19.30u). De avond gaat over Socrates en de kunst van het filosoferen op straat. Damiaan Messing spreekt over het vrede sluiten met jezelf als pelude op de vredesweek. 

Levenskunst vraagt van jou de strijd met jezelf aan te gaan opdat je vredig kunt leven met jezelf en anderen. Strijd om gewoontepatronen, karaktertrekken, ik- gerichtheid en beperkte visies tegen het licht te willen en te kunnen houden. Opdat het schemerduister van je bestaan ontwaakt en jij jouw weg wakker in de ogen kunt kijken.

Nieuwe richtingen en overbruggingen ontstaan dan vanzelf. Maak je niet druk om de weg, die komt wel achter je aan, groeit onder je voeten. Jouw stappen maken een weg begaanbaar met anderen die je tegemoet komen. 

De Wylerbergkring en de Walk of Wisdom hebben het streven naar reflectie op het leven gemeenschappelijk. Vandaar dat ik als initiatiefnemer van de Wylerbergkring een stukje pelgrimsroute wil hernemen, de vredeslamp dragend en overdragend aan een volgend compagnon onderweg. 

Lidwine Janssens

Meer informatie

http://www.ludiek-pedagogiek.eu/pages/nl/wylerbergkring.php