Iets terugdoen voor de natuur: onze landschapsbijdrage

,

Voor ons gevoel past het zorgen voor de natuur bij het als pelgrim onderweg zijn door het landschap.

Toen we in de ontwikkelingsfase van onze route op verkenning naar Santiago de Compostella liepen, schrokken we dan ook van al het afval onderweg. Vaak gewoon achtergelaten door pelgrims. Om er iets aan te doen, ruimden we elke dag tenminste drie stukken afval op.

Dat voelde goed en we besloten die aandacht tot een vast onderdeel te maken van de Walk of Wisdom traditie. In ons startpakket zit dan ook een zakje met de uitnodiging om ook wat op te ruimen. Verder gaat een deel van het inschrijfgeld naar natuur- en landschapsprojecten op de route.

Actie Thuismus

Van elke donatie voor ons startpakket sparen we minstens €1,- voor het landschap aan de route.

Landschapsbijdrage

Het geld gaat naar natuurorganisaties als Natuurmonumenten, Gelders Landschap en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, maar ook ons geliefde begin- en eindpunt de Stevenskerk. We steunen de Vogelbescherming en hielpen o.a. Staatbosbeer met een broedvlotje voor de Zwarte Stern. Ook sponsorden we Land van Ons en een van de voedselbossen aan onze route: stichting Bodemzicht.

Er hangen inmiddels tientallen nestkasten van ons n.a.v. onze actie Thuismus en samen met een van onze vrijwilligers en gastgezinnen realiseerden we een ‘filosofenbankje’.

Hoe meer pelgrims …

Hoe meer pelgrims er komen, hoe groter de belasting op het landschap, maar hoe meer we daar ook aan terug kunnen geven. Zo blijft de zaak een beetje in evenwicht.

Heb je concrete suggesties om iets te doen of wil je iets extra’s betekenen: laat het ons weten!

Mail naar [email protected]

filosofenbankje
Filosofenbankje (ontwerp: Tejo Zwanenburg), gespaard dankzij de donaties voor onze stiltewandelingen