Landschapsbijdrage: €365,- voor Stevenskerk

Afgelopen zondag – 21 juni, de dag van onze (vijfde!) verjaardag – hebben we €365,- overgemaakt aan de Nijmeegse Stevenskerk. De kerk is het meest geliefde monument van Nijmegen en prijkt fier op de top van een heuvel. De Nijmegenaar die de toren ziet, weet dat hij thuis is. Ook onze pelgrims komen bij het zien van de toren weer ’thuis’: de kerk is het begin- én eindpunt van onze 136 kilometer lange route rondom de stad.

Waarom begint onze moderne tocht los van een religie in een kerk? Omdat het gebouw het hart van de stad is en sinds het begin in 1272 altijd méér dan alleen kerk. Zo werden hier de stadsrechten bewaard, samen met andere belangrijke documenten. In de Middeleeuwen kon gemakkelijk een hele stad in brand opgaan; de kerk was als een van de weinige gebouwen van steen een veilige schuilplaats. Tegenwoordig vinden er ceremonies van de universiteit plaats en worden hier traditioneel elk jaar de Vierdaagse Feesten geopend.

De kerk is tot 1 juli gesloten vanwege de Corona crisis. Ze heeft al maanden geen inkomsten door de annulering van evenementen en we zijn dan ook extra blij onze jaarlijkse “Steveniersbijdrage” over te kunnen maken. Een bedrag van €365,-, waarmee we voor één dag de dagelijkse onderhoudskosten voor rekening nemen.

Dank aan de laatste 365 pelgrims die zich voor onze tocht inschreven: de bijdrage is van jullie inschrijfgeld gespaard!

De kerk ook een handje helpen? Kijk hier: Https://www.stevenskerk.nl

Foto boven: Patrick van Bree
Stevenskerk glas in lood, Paul Spierings
Stevenskerk glas in loodramen van Marc Mulders, foto Paul Spierings