Landschapsbijdrage: €1.000,- voor Land van Ons

,

Voor elke pelgrim die zich inschrijft, sparen we €1,- om terug te geven aan de natuur: onze landschapsbijdrage. Omdat het goed gaat met de Walk of Wisdom – we naderen de 10.000e inschrijving – kunnen we elk jaar een aardig bedrag doneren aan landschapsdoelen aan de route.

We vroegen pelgrims waar we dit jaar wat extra aan kunnen geven. “Land van Ons!” tipten vier van hen. We hebben daarop besloten €1.000,- van onze landschapsbijdrage dit jaar aan Land van Ons te doneren.

Land van Ons?

Land van Ons is een jonge, maar snel groeiende coöperatie waarbij de leden samen landbouwgrond kopen. De grond wordt tegen gunstige financiële voorwaarden verpacht aan boeren die zich inzetten voor biodiversiteit en landschap. Een mooi praktisch idealistich initiatief dat perfect past bij onze waarden: eigenwijs en toch verbonden.

We zouden het prachtig vinden om met de coöperatie naar een perceel aan de Walk of Wisdom te zoeken. Wie weet willen onze pelgrims helpen dit aan te kopen zodat het verpacht kan worden aan een boer die er iets moois van maakt. Zo werken we met zijn allen mee aan het in stand houden van het prachtige landschap aan de route. Wie weet kunnen er in de schuur een paar stapelbedden voor een pelgrimsherberg…

“Je eerste stap is een droom en een daad”, schreef Mark Schilders, de troubadour van het pelgrimslied waarmee we de Walk of Wisdom in 2015 openden. We zetten bij deze graag de eerste stap en doneren €1.000,- aan de coöperatie om land aan te kopen.

update 8 december: wie meedoet met Land van Ons wordt niet-risico-dragend lid van de coöperatie en zo indirect van een stukje grond. Als stichting Walk of Wisdom zien we van dit eigendom af. De gelddonatie is geheel bedoeld voor de coöperatie om te besteden.

Meer weten over Land van ons: link.