Een kwestie van verdieping

,

Vrijwilligersportret Lidia van Engeland

“Diepgang ontstaat wanneer je jezelf gaat voelen, dat is iets heel anders dan over jezelf nadenken.”

Lidia van Engeland werkte mee aan de ontwikkeling van onze vertrekceremonies en is er regelmatig ceremoniemeester. In haar werk begeleidt ze via het Questie Consult een kort loopbaantraject waar je aan de hand van vijf vragen een kwestie onderzoekt die grote invloed heeft op je leven. 

De Walk of Wisdom gaat in een ronde- dat spreekt me aan. Je kunt de route gerust meerdere keren lopen, je zult haar steeds anders beleven. Zoals ook de seizoenen terugkeren, maar je ze iedere keer weer anders beleeft. Ieder jaar, iedere ronde ga je anders in met nieuwe kansen en mogelijkheden.

Ik ben de route op dit moment zelf in étappes aan het lopen met een groep vrienden. We hebben plezier en iedere wandeling is een gezellig samenzijn. Deze ronde draait voor mij dan ook om onze verbondenheid. Grappig was dat we in februari midden in de carnavalstocht terechtkwamen van Bergharen, een dorpje op de route. Het was een vrolijke toestand met blije mensen. Waar wij dan als pelgrims doorheen liepen..! Veel treffender kan je de aard van onze tocht niet vatten: het leven mag gevierd worden. 

In het najaar ga ik voor een tweede ronde. Dit keer met mijn man. We lopen de route aan een stuk, verdeeld over 8 wandeldagen. De tocht zal anders zijn, verstilder en meer verbonden met elkaar en de natuur.”

Verdieping

“De mens heeft vele gevoelslagen, waar je in het dagelijkse leven vaak geen tijd voor hebt. Ik vind het fijn om werk te doen waar er voor die gevoelslagen ruimte is. Zo merk ik bij het Questie Consult dat veel mensen in hun leven bezig zijn om iets op te lossen van vroeger. Dat heb ik zelf ook gedaan. Als kind deed ik veel dingen alleen, terwijl ik eigenlijk niets liever wilde dan samenspelen met anderen. In mijn loopbaan daarna ben ik lang op zoek geweest hoe ik bij samenwerking met anderen mezelf kon blijven.

Ook de Walk of Wisdom is een ruimte waar plaats is voor die verborgen gevoelslagen. Het is goed om op momenten in je leven stil te staan en uit te vinden wat er onder de oppervlakte bij je speelt. De vertrekceremonies voorafgaand aan de tocht nodigen voor die verdieping uit. Daarom ligt die rol als ceremoniemeester mij wel.”

Meer over Questie Consult: website en Facebook.
Meer informatie over de ceremonie: vertrekceremonie voor pelgrims.