Jaarthema: wat is jouw kiemkracht?

, ,

Kiemkracht is het jaarthema van de Walk of Wisdom in 2023.

Kiemkracht

Al wat leven wil loopt uit en
brengt wat binnen was naar buiten.
En ook ik gehoorzaam aan de zon.
Zaaien wil ik en bezingen,
dienen het nu nog geringe
kiemen en daarvan de bron

Hein Stufkens

“Kiemkracht is liefde”

Wat is jouw kiemkracht? We vroegen het aan de deelnemers van onze inspiratiewandeling in april.

De schoonheid van onze aarde en het feit dat ik daarop kan wandelen, geeft mij kiemkracht.

Kiemkracht is breken uit je comfortzone. Het is durven te kiezen voor je zielsverlangen. Durven door je blokkades heen te breken en te kiezen voor vrijheid. “Van de begane paden af je eigen koers kiezen’.

Je ontkiemt als je op de juiste plek (aarde) op het juiste moment bent. Om erachter te komen welke plek en welke tijd je hebben moet? Dat is een proces, dat soms tijd kost. Stilte zoeken bij mezelf, helpt wandelen, de natuur in, zijn in het nu en bij het kleine brengt mij uiteindelijk op de plek van de kiemkracht.

Kiemkracht: een kracht die van binnenuit komt, maar tegelijk een goede habitat nodig heeft om tot ontplooiing te komen. We vinden het een mooi, creatief spanningsveld tussen vrijheid en verbondenheid, en dat zijn twee kernwaarden van onze stichting.

Kiemkracht wordt ook het thema van het tweede hoofdstuk van ons nieuwe getijdenboek Op weg naar wijsheid. We gaan een aantal schrijvers en dichters vragen om hun perspectief hierop te geven. Andere thema’s uit het boek zijn inspiratie en grenzen. Meer.

Als je zelf een verslag of ervaring wilt delen: mail naar [email protected].

Over de foto’s

Foto boven: Duivelsberg, door Staatsbosbeheer. Foto onder: Villa Wylerberg op de Duivelsberg, de locatie van onze inspiratiedag van april. Het is het hoofdkwartier van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en de locatie van maandelijkse natuur gerelateerde concerten.

Tip: de vereniging beheert een landschapsmuseum en is op woensdag en zondag gratis te bezichtigen: meer. Foto’s boven door Rhea Diemer.

kiemkracht
Vereniging Nederlands Cultuurlandschap