Inzending voor pelgrimsgetijdenboek

Hoe meer mensen de Walk of Wisdom als een pelgrimstocht lopen, des te meer betekenis de route krijgt. Iets van die betekenis willen we uiteindelijk bundelen in een pelgrimsgetijdenboek.

Het boek wordt de waarschijnlijke opvolger van Seizoenen van het Leven: een hedendaags getijden- en pelgrimsboek.

De wijsheid van pelgrims

Het getijdenboek bevat bijdragen van pelgrims die de Walk of Wisdom hebben gelopen. De bijdragen zijn teksten of verbeeldingen gekoppeld aan een plek op de route. Denk aan de krachtige uitstraling van een boom of bankje, een daar verkregen inzicht of een mooie ontmoeting.

De invulling is vrij, al kiezen we natuurlijk eerder bijdragen die passen bij de waarden van onze pelgrimsroute. Wees vooral niet te braaf!

Het ritme van de route

Getijdenboeken uit de Middeleeuwen volgden het ritme van een dag. Ons pelgrimsgetijdenboek volgt het ritme van de route: bij elk van de 34 routekaarten uit de routegids zoeken we één bijdrage. Lees hieronder de selectiecriteria.

Geen inspiratie?

Een keer per jaar organiseren we een verhalenmiddag om ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er ervaren tekstschrijvers beschikbaar die willen helpen. Neem contact met ons op als je hulp wil bij het opschrijven van een mooie ervaring: link.

Lees hieronder de selectiecriteria: