Inspiratiebron: hartelijkheid

DSC_2867.jpg

Ik hoop dat één van de belangrijkste inspiratiebronnen van de walk of wisdom hartelijkheid wordt. Het royale gebaar, het genoegen van het geven. We hoeven niet allemaal onze mantels te verscheuren en uit te delen, maar ik hoop dat langs en op de route vele mensen verschijnen die het geheim van de ruimhartigheid kennen. Mensen die weten hoe heerlijk het is iets weg te geven zonder dat je iets van dezelfde waarde terug verwacht. Verrassend is dat je in mijn ervaring juist vaak veel meer terug krijgt dan je geeft en vaak in een vorm die onbetaalbaar is: vriendschap, liefde. Steun. Een ontzettend gezellige avond.

Geef van wat je het meeste hebt – ik las het een keer in de Happinez. Een mooie spreuk en een geheim dat bewaard wordt in vele religies en culturen. Het is het genot van het ´immateriele´ wanneer geld, berekening of efficiency niet oppermachtig zijn. Hartelijkheid is een gròòt genot en dus ook het nastreven waard in onze diep hedonistische tijd waar we uit het leven het maximum willen halen omdat velen van ons niet langer geloven dat wat er na het leven komt belangrijker is. 

Hartelijkheid, hoe organiseer je dat? Het is zoiets spontaans en natuurlijks, dat kun je niet regelen of fiksen. Het enige dat je kunt doen, is een vorm van tuinieren: een zaadje planten en de juiste omstandigheden cultiveren waarin ze tot wasdom komt. Wat dat aangaat, heb ik een mooi bericht: de eerste knoppen komen uit!

Foto: een gezellige maaltijd na een lange dag nalopen van de concept routegids die we in juni uitbrengen.

 

b2ap3_thumbnail_DSC_2867.jpg