Inschrijving Zomerpelgrimage geopend

Zomer-Gerrie-Dobbelaar.jpg

Zomer-Gerrie-Dobbelaar.jpg

De inschrijving van de Walk of Wisdom Zomerpelgrimage 2016 is geopend. De Zomerpelgrimage is een sponsorloop voor natuur- en landschapsprojecten langs onze 136 kilometer lange route. Een bijenboom, een filosofenbrug, een 3,3 meter hoog beeld van ons icoon: in vrijwel alle elf gemeenten is er een project dat je kunt adopteren als pelgrim, sponsor of ambassadeur. 

Pelgrims die zich inschrijven voor een van de projecten krijgen aan het eind van hun tocht de mascotte van de Zomerpelgrimage: een stalen uitvoering van de vliegende vogel, de contouren van onze route.

Waarom?

Een kernidee van de Walk of Wisdom is de gedachte dat vrjiheid en verbondenheid samen kunnen gaan. Die gedachte komt terug in ons icoon Pelgrim: de mens als zaailing, die groeit vanuit een eigen, unieke kiemkracht in verbondenheid met de wereld om zich heen. Het symbool is van Huub en Adelheid Kortekaas.

Om die gedachte zelf uit te dragen, nodigen we pelgrims uit de route niet alleen voor zich zelf te lopen, maar ook als sponsorloop voor een natuur- of landschapsproject langs de route. Ook als je de route niet kan lopen, kun je met de Zomerpelgrimage meedoen: door een van de projecten te sponsoren of door ambassadeur te worden. Meer informatie.

De Vogelatlas en de jaarrond tuintelling van Sovon Vogelonderzoek zijn ons hoofdproject.

Inschrijven of meer informatie

Afbeelding: Zomer, door Gerrie Dobbelaer in Seizoenen van het Levenons getijden- en pelgrimsboek

Afbeelding: de vogelomtrek van de Walk of Wisdom rondom Nijmegen