“In stilte onderweg” – Nieuwe reeks stiltewandelingen gestart

Voor mij is in stilte wandelen een goede manier om bewust te merken, wat er in de omgeving om mij heen te zien, horen en voelen is. En die omgeving zijn ook de mensen of de bomen, de planten, het landschap, het jaargetijde. De stilte maakt het voor mij toegankelijk om te voelen wat het leven waardevol en mooi maakt.” Hans Peerden.

Stiltewandelingen
Walk of Wisdom – Elyzeese Velden – Marja Hakkoer

Vandaag is onze nieuwe reeks van 10 stiltewandelingen gestart, waarmee we in een heel jaar de Walk of Wisdom rondlopen. We wensen alle deelnemers een mooie tocht samen!
(De reeks is volgeboekt).

Stiltewandelingen: twee begeleiders en voor de natuur

De hele serie wordt begeleid door vrijwilligers. De opbrengst van de inschrijvingen gaat naar de natuur van onze route.

Hans Peerden en Olga Bakers begeleiden de eerste twee wandelingen. Hans was ook de initiatiefnemer van de reeks, waarmee we nu voor de vijfde keer in een jaar tijd en via tien étappes de hele ronde van de Walk of Wisdom volmaken.

“Het betekenis geven aan wat er in het leven gebeurt, en me daar voor inzetten en kiezen is voor mij uitnodigend en belangrijk. Bij de start van WoW zag ik een prachtige combinatie van wandelen, buiten zijn, op weg zijn en het samen met anderen ontdekken en delen. Ik denk dat het zinvol is om soms alleen op stap te gaan, maar soms ook met anderen.” Lees het afscheidsinterview met Hans als bestuurslid: “Meer dan eigen wijsheid alleen.

Olga is al jaren vrijwilliger bij de Walk of Wisdom en houdt o.a. de overnachtingenlijst bij. Haar motto voor de stiltewandelingen: “Gun het jezelf: in stilte onderweg.” Olga liep al twee keer de Walk of Wisdom als pelgrim, ze schreef een verslag in het Frans: ‘Mon balade de sagesse’. Of lees haar verslag n.a.v. haar 70e verjaardag: “Wat een feest om op deze manier mijn 70e verjaardag te vieren.”  

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor de stiltewandelingen. Volgend jaar weer!

Met dank aan Vivian Cremers en Marja Hakkoer voor de hulp bij de organisatie. Manja Bente, Ben Dirks en Helma Mollenkamp verzorgden vandaag de vertrekceremonie vanuit de Nijmeegse Valkhofkapel.