In de stilte van de mist – een verslag

, ,

Manja Bente is mede ontwikkelaar van de Walk of Wisdom en liep mee met de vierde stiltewandeling in de serie van tien: ‘de Walk of Wisdom in een jaar rond’. Hieronder haar verslag.

Stiltewandeling

Het was een waterkoude ochtend, zelf heb ik het niet zo op dit weer. Het bloed trekt dan uit mijn handen en voeten, dus dat betekent goed aangekleed op weg naar de 4e stiltewandeling in een reeks van 10 wandelingen.

Het thema dat Olga had gekozen voor deze stiltewandeling was Dankbaarheid. Een term waar veelvuldig gebruik van gemaakt wordt tegenwoordig, maar hoe mooi als je er echt bij stilstaat. Olga vertelde dat we veel denken, maar het is maar 1 letter verschil met het woord danken.

Het eerste stuk konden we het woord dankbaar laten vibreren en ik voelde me dankbaar voor alle wandelaars die voor me liepen. Prachtig; de in stilte lopende mensen in de stilte van de mist, geen wind alles was stil.

Olga Bakers had samen met Anja van Wegen de stiltewandeling voorgelopen om zo goed mogelijk de plaatsen van rust te bepalen. Elke keer na de pauze waren er momenten waarop er een korte overweging was. Wat zo mooi was, was dat iedereen daardoor weer terug kon gaan naar zijn eigen plekje van stilte.

De eerste stop was in het huis van Ryon Groenen, die ook gastgezin is voor wandelaars en ons allemaal ontving met een heerlijke zelfgebakken stoofperencake. Mooi om te zien dat iedereen ontroerd was door haar gastvrijheid. Ondanks dat we met 24 mensen haar huis binnen kwamen was er voor iedereen een plekje. Er ontstond hierdoor een saamhorigheidsgevoel. Het thema deed zijn werk.

Maar de tocht ging verder, iedereen de schoenen weer aan en op pad.

Het was steeds stil onderweg……… zoals Sebastiaan zo mooi zei; iedereen in zijn eigen bubbel, maar zo fijn dat je toch samen bent.

Ik zit nu bij mijn houtkachel na te genieten van deze bijzondere wandeling, zoals het hoort met gloeiende wangen en een voldaan gevoel.

Dankjewel Olga en Anja voor deze mooie tocht!

Manja

Volgende stiltewandeling: agenda.

Foto: Antoinette Engelenberg – Mookerheide