Impressie van Julia, de 5.000e pelgrim

, ,

Julia en haar man Henk liepen in de tweede helft van augustus de Walk of Wisdom. Ze hadden een bijzonder startpakket: nummer 5.000. Daarom waren er allemaal traktaties onderweg van halteplaatsen op de route.

Afgelopen najaar besloten we om in het voorjaar van 2020 de Walk of Wisdom te gaan lopen. Mijn man Henk was in oktober met pensioen gegaan en dat vonden we een mooie gelegenheid om te tocht te gaan maken.

Omdat ik het pelgrimspakket al thuis had, was ik blij verrast dat ik dit alsnog als 5.000ste mocht gaan doen. We besloten in april een weekje te gaan, maar corona gooide roet in het eten en stelden onze wandeling uit tot augustus.

De voorbereidingen hadden we allang gedaan… alhoewel er op het laatste moment nog wat veranderingen waren wegens afzeggingen van overnachtingsplaatsen.

Zaterdag 15 augustus waren we bij de zeer indrukwekkende vertrekceremonie. Maandag begonnen we aan onze wandeling. Het weer was goed en we hadden er zin in.

Het was een week die we niet snel zullen vergeten…puffend…klimmend…dalend…zon…regen… We hebben genoten van de omgeving en de vele leuke plekjes.

Mede dankzij de leuke aanbiedingen en traktaties onderweg is het voor ons een superweek maar soms ook zware week geweest.

Ik wil De Witte Molen in Kranenburg en het Emmausklooster in Velp bedanken voor de gratis overnachting en de leuke ontvangst.

De Diepen in Milsbeek en An ‘t Hoag aan de Waldgraaf voor de koffie en gebak/koek. En er was een onverwachtse verrassing bij B&B Het Elzend in Bergharen… Bij aankomst in de Stevenskerk moesten we nog even wachten omdat er een bijeenkomst was. Maar daarna werden we hartelijk ontvangen om ons in het pelgrimsregister in te schrijven. Toen was er nog een leuke afsluiting op een terrasje met Manja Bente van de Walk of Wisdom. Dat maakte de week compleet.

Dank

namens Henk en Julia