Word medeschepper van de wereld – Huub en Adelheid Kortekaas

De kunstenaars achter ons symbool Pelgrim - Huub en Adelheid Kortekaas - waren deze week op tv bij een mooie uitzending van Binnenste Buiten. Co-coördinator Damiaan schreef onderstaande column. 
Huub en Adelheid Kortekaas in de Tempelhof

“De natuur is onze leermeester” zeggen Huub & Adelheid Kortekaas in onderstaande tv-reportage van Binnenste Buiten. De twee kunstenaars van ons symbool Pelgrim nodigen mensen uit om “medeschepper” te worden van de wereld. Door jezelf vanuit je diepste binnen vorm te geven. En mee te werken aan een nieuw mens- en wereldbeeld waarin mens en natuur elkaar versterken.

Huub en Adelheid Kortekaas: Ikonen

Hun organische visie brengen ze tot uitdrukking in hun kunst. Zelf ben ik fan van hun ‘ikonen’. Het zijn beelddragers van een visie die gewoon waar is: de mens is afkomstig van een indrukwekkend 3,5 miljard jaar oud proces van evolutie. De aarde is uitgegroeid tot een unieke plek, de enig bekende habitat van het leven. Een habitat om te koesteren: ze is ons erfgoed én dagelijkse woonstee.

Onze maatschappelijke systemen gaan dwars tegen die habitat in. Een ‘aardse zonde’ zou ik zeggen! Een die zich tegen ons gaat keren als we niet tot inkeer komen. Tot die tijd zijn de kunst en ikonen van Huub en Adelheid Kortekaas broodnodige herinneringen aan die aardse waarheid van onze herkomst, ons heden en onze toekomst. Het zijn voor mij tekenen van hoop temidden van alle ecologische destructie, vlaggenschepen van gezondheid, koestervormen van de magische, oerkrachtige kiem die het leven is.

Walk of Wisdom

Bij de Walk of Wisdom zijn we dankbaar dat Huub en Adelheid speciaal voor onze pelgrimsroute het symbool Pelgrim ontwierpen. Een variatie op hun ikonen en de oervorm van het kiemplantje: “Ieder mens is een unieke zaailing van Moeder Aarde met elk een eigen kiemkracht.” Aldus Huub en Adelheid.

Kijk vooral de mooie, korte reportage. Huub en Adelheid Kortekaas willen hun tempel van hoop en regeneratie overdragen aan de samenleving.

Meer over Huub en Adelheid Kortekaas

Meer over Huub en Adelheid Kortekaas en hun Tempelhof: link.