Hulp onderweg

gerepareerd vogelhuisje, pelgrimsroute Walk of Wisdom
gerepareerd vogelhuisje, (dankjewel Wim Groos)

De Walk of Wisdom bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van vrienden en sponsors. Veel van dat werk gebeurt achter de schermen (ook letterlijk). Denk aan het weghalen van bramenstruiken die een pad overwoekeren, het aanpassen van de GPS-track, het plaatsen van een nieuw markeerpaaltje of de reparatie van een vogelhuisje waar pelgrims onze ringetjes uit halen.

Deze week waren we blij met een ander soort hulp.

Gastgezin met bijzondere kwaliteiten

Johan en Willy uit Wijchen liepen samen het Roots natuurpad en stuitten toen op de Walk of Wisdom. Ze besloten zich aan te melden als gastgezin waarbij pelgrims welkom zijn tegen tarief vrienden op de fiets (€22,50). Een warme en betaalbare manier om bij mensen thuis te overnachten die het aanbod van B&Bs en hotels mooi aanvult.

In het contact bleek Johan een eigen bedrijf te hebben in subsidie- en fondsaanvragen: ABJS. Toevallig keken we net of er voor de Walk of Wisdom een potje beschikbaar is. We denken dat onze route zelfvoorzienend kan zijn dankzij de inkomsten van startpakketten en donaties, maar om de route in Nederland te verdiepen en naar het buitenland te verbreden, hebben we investeringen nodig. Johan gaat ons nu helpen met het in kaart brengen van de mogelijkheden.

Fijn deze hulp onderweg!
Ook iets voor de Walk of Wisdom doen?

  • Meld je aan als gastgezin als je vlakbij de route woont,
  • We zoeken goede tekstschrijvers die vier keer per jaar interviews of sfeerrapportages schrijven voor onze website,
  • Beheers je het Duits goed? We zoeken mensen die onze routegids willen helpen vertalen.

Mail ons met je aanbod of eventuele vragen: [email protected]

Meer over Johans bedrijf in fonds- en subsidieaanvragen: ABJS in Wijchen.