Hortance uit Deventer liep de Walk of Wisdom, mét haar bejaarde hond Tommy

,

Begin april. Een berichtje via Facebook van Hortance van den Beld uit Deventer: ‘Goedenavond, is de route goed te lopen met een hondenkar? Mijn bejaarde hond wandelt met mij mee in een kar. In België heb ik ook al gelopen met de kar. Soms wat moeilijke paden. Als er maar niet te veel hekjes zijn, waar ik de kar (leeg) overheen moet tillen of te zanderige/te hoge graspaden. Als ik iets om moet lopen is dat geen probleem.’

Hortance kreeg antwoord op haar vragen en ze ging: van 22 tot en met 28 april 2018 liep ze de Walk of Wisdom. Ze schreef een korte impressie.

Samen met Tommy, mijn 16,5 jarige rode Cocker Spaniel, wandelen we met een hondenkarretje en mijn rugzak van 16 kg met tent en benodigdheden om te kunnen overnachten op de campings langs de route.

De eerste 40 km zijn schitterend, via de stranden van de uiterwaarden, bruggen, heuveltjes op en af, veel trappetjes, boomwortels in het pad, overwoekerde paadjes en hobbelige paden in natuurgebied. Het was behoorlijk pittig, maar we hebben het doorstaan!

Daarna werden de wegen goed begaanbaar met af en toe een klim of een trappetje, mooie uitzichten en schitterende velden. Leuke kleine campings met eigenaren die hun camping met liefde doen en allemaal op hun eigen manier.

Het weer was gelukkig goed, oké, we hadden die zware regenbui waar ik kletsnatte schoenen en sokken kreeg, maar ook dat is goed gekomen! De zon liet zich veel zien en het was qua temperatuur ideaal om te wandelen. Veel kaarsjes opgestoken in de kapelletjes en kerkjes onderweg.

Maar waar ik ook zo van kan genieten dat zijn de ontmoetingen onderweg. Met de één een gesprekje over het weer of mijn hondje en met een ander weer heel open persoonlijke gesprekken. Er op dat moment zijn voor elkaar zonder verdere verplichtingen.

Ik heb genoten van deze Pelgrimstocht en ik ben hier erg dankbaar voor dat ik het kan en mag beleven. Wat een rijkdom! En mijn wijsheid? Wat ik geleerd heb is: dat ik meer kan, dan dat ik dacht!

En wat is kamperen met een tent leuk! Je bent dag en nacht in de natuur, je eigen potje koken. Hiervan kan ik ook zo van genieten, vooral met droog weer!

Initiatiefnemers van de WOW: hartelijke dank voor deze belevenis.

Lieve groet, Hortance