Hooggeleerde islam geestelijke op opening Walk of Wisdom

Said-El-Mokadmi.jpg

Said-El-Mokadmi.jpg

Een symbool van vrede in een tijd van groeiende tegenstellingen tussen moslims en niet-moslims: de Nederlands-Marokkaanse Shaykh – een hooggeleerde islam geleerde – al hadith Said ibn Ahmad el-Mokadmi geeft een overweging over de wijsheid van de islam bij de opening van de Walk of Wisdom. De opening is op 21 juni om 12.30u in de Stevenskerk van Nijmegen (vrij entree, aanmelden via deze link).

De Shayk is voorzitter en medeoprichter van stichting Al-Islah, een islamschool in Lochem. Hij is een graag gezien docent en geeft lessen in binnen- en buitenland. In Nederland zet hij zich met veel enthousiasme in voor de vrede. Hij was mede ondertekenaar van de vredesverklaring van Nijmegen georganiseerd door de Raad voor Levensbeschouwing en Pax vredesambassadeur Said Bouharrou.

De overweging wordt een primeur: Said el-Mokadmi is spaarzaam in publieke optredens en heeft nog nooit een overweging gegeven in een kerk voor een gemengd publiek met ook veel niet moslims en waarschijnlijk ook veel niet of anders gelovigen. Said el-Mokadmi geeft de pelgrims van de Walk of Wisdom gedachten mee bij hun 136 kilometer lange pelgrimstocht rondom Nijmegen. De Shaykh vervangt geestelijk verzorger Marinus van den Berg die op het laatste moment moest afhaken. 

Meer over Said el-Mokadmi

Shaykh Said El-Mokadmi wilde als 14 jarige schooljongen in Nederland al imam worden. Maar hij was door zijn ouders voorbestemd als elektricien of monteur. Het was de steun van een niet moslim – een leraar bij hem op school – die hem de moed gaf zijn droom te volgen. Hij is na 13 jaar studie aan diverse Islamitische universiteiten in verschillende delen van de wereld uitgegroeid tot een traditioneel en academisch opgeleide geleerde.

Meer over Al Islah instituut: http://www.alislah.nl/

Meer over de vredesverklaring http://www.rlrnijmegen.nl/tag/vredesverklaring/