Het is weer hoog water!

Hoogwater-Ooijpolder.jpg

[UPDATE 26 MAART: WATER WEER GEZAKT]

Pelgrims die in deze tijd vertrekken: door de regen van de afgelopen tijd is het hoog water in het rivierengebied. Dit zul je merken aan het begin van de route bij de Ooijpolder –  2 kilometer van het startpunt – en aan het eind vanaf Deest tot Beuningen.

Mocht je voor ondergelopen stukken polder komen te staan, kun je uitwijken naar de verharde asfaltdijk.

Bij kaart 1: ga als de voetgangersbrug onder de Waalbrug (“de Ooypoort”) niet toegankelijk is voor de brug rechtsaf, het trapje op naar de straat. Hier links en bij het Duits-Hollands gemaal links de Ooijpolder in via de dijk. De dijk volgen tot voorbij de huizen en vervolgens de eerste weg links. Je komt dan na een tijd op kaart 2 bij het Roosje van Ooij weer op de route (het kopje koffie teken op de kaart).

Laat vanaf kaart 30 de struinroute zitten en volg braaf de routebeschrijving over de asfaltweg als de Waalstranden ondergelopen blijken.

Als je het gebied wilt ingaan, bereid je voor op modder en blubber!

Periodes van hoogwater vallen meestal in februari en maart. Kijk voor de actuele waterstand op http://www.waterpeilen.nl

Foto: Ooijpoort bij hoog water in 2017 (vlakbij de oude Waalbrug in Nijmegen centrum) door boswachter Rick Basten, Staatsbosbeheer

Lees hier een achtergrond artikel over het hoogwater door natuurbeheerder en fotograaf Fokko Erhart.